View Single Post
Staro 17.08.2022., 05:11   #388
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021
Evo obećanog broja 50.
Još stignete ga skinut i sad na plaži pročitat, zabrijavši da je opet ljeto 1999. :-)

Moram priznat da tad kad sam ga dobio u srpnju 1999. sam nekak više očekivao, mislio da će zbog okruglog broja 50. bit nešto specijalno i prepun predobrih recenzija, no dojam mi je bio "meh".
Dan danas u pamćenju su mi one neke primitivne kvaziphotoshop ilustracije za nadolazeću Braveheart igru sa 22. stranice; i tad ko klincu mi to nije bilo smiješno.

Možda i jer nisam nikad, to sam već spomenuo, brijao na Hornya, a to je svojevrsna "flagship" recenzija broja (naravno i na naslovnici), ostatak igara i nije neki prebajan osim NFSa 4 (njega sam apsolvirao više od ikojeg, al na PSXu),
te Drivera, koji je bio daleko najjača ps1 igra tog ljeta.
Može se lamentirat čak, da su u Driver ubacili i pucnjavu i krađu auta i ostale krimo perverzije, potencijalno bi preduhitrili i satrali GTA 3 dvije godine prije izlaska, i možda bi se klatno cijelog tog "vozi se okolo po gradu" tipa igre prebacilo na neki Driver serijal, koji bi postao povijestan i najprodavaniji.
No, nastavivši sa Driverom 2 su se doslovno popiknuli, propustivši posljednju šansu upgradeati koncept, i Rockstar ih je sljedeće godine pregazio; doduše valja reći u obranu developera da i sam ps1 nije bio više u potpunosti sposoban hardverski odraditi takav tip igre. (Nota bene da '99. je izašao i GTA2 koji je u tehničkom pogledu bio totalna retro smijurija u odnosu na Driver.)

U helplineu je prohod za Phantom Menace; primjer jedne od dobrih stvari kada su radili identične igre za PC i PS1; mogao si ga slobodno koristit čak ako imaš samo sivonju, a prohod recimo nije nikad objavljen u PSX časopisu.

LINK:
https://www.sendspace.com/file/pgf34l
Miki9 je offline   Reply With Quote