View Single Post
Staro 15.08.2022., 12:32   #67
ludiboris
digi-media.org
Moj komp
 
ludiboris's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: ČK
Postovi: 233
Kupio sam onaj AKD-ov čitač i aktivirao el.osobnu.
Prilikom spajanja na certilia portal vidim da imam aktivne sve opcije , osim usluga Certilia ID certifikat za što je potrebna fizicka Certilia kartica koju necu uzeti (ne znam ni dali puno ljudi uopce uzima tu njihovu karticu).
Isprobana je usluga spajanja na e-građani preko eOsobna iskaznica i Mobile ID osobne iskaznice i sve radi kako treba.

Zatim sam išao na aktivaciju druge osobne preko tog readera , ali tu drugu osobnu mi ne želi učitati.Druga osobna je izdana pred 3 mjeseca i 6 dana.
Znam da nema nikakve veze ali čisto radi probe sam obrisao i ponovno instalirao program/resetirao računalo i ponovno pokrenuo program , ali i dalje mi ne želi učitati tu drugu osobnu.
p.s. čip na toj drugoj osobnoj je mrvicu manje čist od ove novije koju sam prvu aktivirao.Nije u lošem stanju , samo je manje čišći od ove novije ... ne znam da li može biti da ju radi tog ne želi učitati?

Kad ovu prvu koju sam aktivirao okrenem prema suncu/svijetlijoj pozadini i malo okrenem karticu gore dolje , na ovoj prvoj su crte na čipu vodoravne bez ikakvih kvadratica ili drugih oblika , uglavnom sive/svijetlo crne boje , a na ovoj drugoj su vodoravne crtice sa malo tamnijim crnim nijansama , te maleni blago vidljiv crni kvadratic otprilike na sredini čipa.

Neki savjeti?

Zadnje izmijenjeno od: ludiboris. 15.08.2022. u 13:46.
ludiboris je offline   Reply With Quote