Citiraj:
Autor Lewis
Udaljenost nebi trebala biti nikakav problem jer ipak je to optika a ne bakar, jedino neznam jel spajaju direkt opiku u router ili stavljaju ONT na tavan pa onda do routera FTP kabel.
U kojoj si ulici u Bilju ? Biljske Satnije ili ?
|
Nema ti u A1 ONTova kao kod HTa.
A1 ti daje Huawei EchoLife GPON rutere koje oni nekad prozovu ONTovima a nisu a u njih ide direktno optička nit.
Bridge nedaju ni pod razno iako jedan od dva GPON rutera ima Bridge opciju.
Mogući razlog je to što uređaj im jako loše routea promet a to smo vidjeli kod HTovog GPON Tehnicolora.
Mislim da u Uzia ima dobar Huawei ONT kojemu možeš preko GUIa zadat Serial i PLOAM password(HWE-HG8310M).
Volio bih isprobati ali nemam gdje ga uštekat da vidim jel kako to radi(nemam voljnog korisnika iz ST ili Kaštela da probam).
Mislim da me svatko ovdje na forumu jako dobro poznaje koliko prezirem ISP opremu i to sa razlogom.
Citiraj:
Autor ...Tihomir...
I dodatno pitanje pročitao sam da ne može Bridge na A1 ni pod razno, ali sam vidio i drugi post korisnika koji kaže da ima svoj drugi router iza ovog. Može li se kod A1 staviti neki bolji router, a da istovremeno ti ostanu dostupni tel + iptv? Txs.
|
Možeš ti stavit svoj pa prištekat ga na LAN port od njihovog ali što ti vrijedi kad njihov je i dalje je Main Gateway i nemožeš mu ugasiti DHCP a i djeli DNSove koji su mu zadani od A1/ACSa.
Jedina stvar što daju je da nazoveš SZK i tražiš da uključe DMZ pa onda svoj staviš.
Skuplja i bolja solucija je naći Serial s kojim se autorizira OLTu pa nabaviti vlastiti ONT kojemu se može zadati Serial te naći MAC ID koji A1 GPON Ruter koristi za autorizaciju Internet veze jer kod A1 Internet veza je DHCP vrsta konekcije sa MAC adresom i lease time je 4 dana dok kod HTa je PPPoE sa 24 sata.