View Single Post
Staro 12.08.2022., 11:40   #7373
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Chuxonja Pregled postova
Zadnji haul krame je dost interesantnih stvari ispljunuo. Jedna od njih je i ovaj HP workstation sa par homemade primjesa (X-Fi zvučna i HD4850 grafulja). Nisam do sad bio neki fan takvih proprietary sustava, ali appreciation mi raste bome. Impresivno masivan case, sve na quick releasovima, jako satisfactory. Iznenađujuće uzak format kučišta, poprilično elegantno dojam ostavlja. Ćuftek pokraj njega zgleda ko ugojeno prase u usporedbi Došo je užasno usran, ko da nije pipnut glede čišćenja od dana proizvodnje. Bar se cigara nije naguto pa nema onih ljepljivih govana po cijelom caseu tak da se lijepo počistio za brzinski prolaz.

Brdo USB, firewire i card portova, gigabit ethernet, RS232, parallel port. s775 C2D sa neš sitno RAMa, interesantno da je floppy controller tu (pa sam brže bolje i strpo drive u case), al sve ostale IDE tragove su skroz očistili sa boarda i samo SATA se nudi. Šteta da nema više 3.5" prostora za diskove pa treba kemijat sa gornjim 5.25"/floppy bayevima za nešto više od standardna 2 slota. Valjda pretpostavka za 2 RAIDana diska da je dost za radnu stanicu. Gestapo BIOS, nemoš niš piknut novoga u mašinu da se ne dere na tebe pri bootanju i odma prijavi kaj je novoga prištekano ili izmjenjeno od zadnjeg POSTa.

Interesantna kanta, zanimljiv blend starog i novog tih godina. Valjalo bi neki quad core nabavit pa se malo poigrat sa apgrejdovima, looks like a keeper.

Jako lijep stroj. Nešto kao HP-ove verzija InstelliStation-a.

Na Njušci je svojevremeno bio jedan Sun-ov dual-Opteron "monolit" u pic-pic stanju, ali je i cijena bila takva.
EDIT: Evo ga: https://www.njuskalo.hr/pc-racunala/...oglas-31709326

Zadnje izmijenjeno od: stef. 12.08.2022. u 11:47.
stef je offline   Reply With Quote