04.08.2022., 17:40
|
|
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Autor Disco
Samsungov VA je po rivjuima odličan, tj mora biti min G7 (G75) i onda nemaš muljana crne. Kutevi su ti mrvu lošiji, ali što će ti kutevi ako uzimaš zakrivljeni monitor?
I da, imaju ti neke crte ( scanlines) na određenim bojama iznad 165hz. To im je poznata boljka. Kontrast i odziv jako dobri.
Ja imam telku VA i meni to muljane crne strašno smeta u igrama (najbolje se vidi u tamnim scenama, vidljivo čak i u filmovima). Neko vj ne, tj znam ljude koji to uopće ni en kuže dok im ne ukažeš na to.
Eto i ovdje je opet vidljivo to da nevažno koliko kn plaćaš, opet ima boljki...ono što sam spomenuo gore.
I tako dolazim do zaključka da se na kraju možda najbolje ne raspitivat i istraživat uopće, nego samo kupit i bok. 
|
Da, znam za scanlines, Tim ih je naglasio u zadnjem reviewu, doduše mislim da je recenzirao G8 ali očito ih svi noviji modeli imaju zbog povećanog refresh ratea... Mislim da bi mi muljanje crne boje smetalo jer ne volim velik brightness generalno i preferiram tamnu temu s tamnim wallpaperima, u filmovima bi pogotovo primjetio... Nisam pametan, što više gledam recenzije manje znam. Morat ću nekako u živo pogledati pa onda odlučiti...