View Single Post
Staro 03.08.2022., 06:29   #43198
Ari
Registered User

Ari's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Evo da se javim.

Uzeo sam Trek FX3 sa tim Deore 1x10 (clutch), i vozim već oko 7 dana. Zadovoljan sam. Udoban mi je položaj tijela. Gume 32-622 uz krutu vilicu su mi sasvim ok što se tiče upijanja vibracija, nije ni približno kruto koliko sam očekivao da će biti. Pogotovo zato jer prelazim sa 12 godina vožnje na prednjoj suspenziji trekkinga i 38-40C guma. Ručke super, sic relativno udoban ali širok i težak, pa ću isprobati i neke lakše, uže. Default pedale ću isto mijenjat, teške su 450g i ne baš lijepe plastičarke. Ako koga što zanima nek pita.

E da, kablovi su unutar cijevi stvarali buku prilikom trešnje, to sam lako riješio samo jednom vezicom kojom sam pritegao dva kabela skupa, na samom prednjem ulazu, u položaju koji više ne stvara buku. Na mojih 184-185cm L veličina mi je dobra. Nisam vagao, ali kad zamjenim sic, pedale i stavim lakše vanjske gume, skinuti cu ukupno 600 grama, nakon čega bi bicikl trebao težiti okruglo 11 kg.

Inače, zanimaju me dvije stvari u vezi Endurance, ili trkaćih bicikli sa drop barom. Ako želim malo uspravniju, udobniju vožnju koje su mi mogućnosti ? Par cm kraći stem, zatim okrenuti ga u + položaj (+ ili - 7°). To bi moglo proći, ali da stavljam neki stem koji podiže kut još višlje gore vjerovatno ne prolazi, jer su nategnuti, kratki kablovi...i to je to ?

Druga stvar, za jednu road biciklu kaže lik da ima jako teške kotače.
Znači on je izvagao kotače, sa vanjskim i unutarnjim gumama, uz kasetu, da je ukupno teško skoro 4 kg. Inače, kotači koji podržavaju rim kočnice su u pitanju....uglavnom predlaže upgrade na lakše kotače, i da se time može lako 1kg skinuti. Koliko bi koštala takva dva kotača i ima li tko prijedlog za koje kotače ? Razmatrao bih to nekad obaviti samo ako je cijena do 1200kn ukupno za dva takva kotača (700C), aluminijska naravno.

Zadnje izmijenjeno od: Ari. 03.08.2022. u 07:51.
Ari je offline   Reply With Quote