Tema: Iskon
View Single Post
Staro 31.07.2022., 14:51   #6225
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Kucna instalacija je 100% dobra jer kabel ide direkt iz kutije vani na stupu kroz zid kuce i u router. E sad onaj dio od kutije do sljedecih kutija ne znam . I to novi debeli adsl kabel, nekako sam navukao ht preko iskona da ga zamijene jer sam prijvaljivao greske. Imao sam prikazanu propusnost 43/8 ali iznad 30 brdo gresaka. Izvukao sam username preko supervisora xxxx%bit@iskon-dsl ,hvala @Karlo666. Kad kazes Korisnicki webui, na koji tocno pass mislis? Sorry malo sam out sa svime, učim u hodu a kad vec imam username da se ne zezam sa bridgeom, uzmem i pass.

Btw na 8b sam i ja.
Ajd na PM da nepišemo ovdje.

EDIT #1

Ugl dosta se pričalo da je i HT na xDSLu prije lockao po MAC adresi što NIKADA nije bilo istina.Ja sam prije VDSLa preko 5 rutera izmjenia 2xSE555,1xSX763,2xTompsona i 1xTPLink
Zato i jesam prije cca 8 godina pokušavao sa xDSLom vlastitu opremu tipa DSL-AC68U i drugi a radi i NIKADA nije bilo MAC locka.
Svakakve priča sam čuo tipa i od forumaša ovdje i dalje tipa "Lockano je na MAC pa nemožeš" i ostale gluposti jer ljudima je tako bilo rečeno pa ih je uvjerilo u gluposti.

Istina je da oni stvarno moraju u ACS ukucat MAC adresu(vidio na vlastite oči) rutera ali to neznači da lockaju vezu na određeni ruter već preko MAC adrese,SAP i S/N ruter se aktivira na ACSu tako da može primiti konfiguraciju i da može se remote upravljat njime.I dan danas se govore takve pizdarije da lockaju šta nije istina a čuo to i od HT tehničara.Ugl. koliko sam skužio ovime se koriste kada nabavite otuđenu ISP opremu preko njuškala ili na drugi način ona više nemože da se ulogira na ACS sa svojim podacima jer su taj ruter izbacili iz ACS sistema.
Kod A1 je malo drugačija igra.Kad ti pošalju ruter traže da ih nazoveš na SZK da ga aktiviraju na ACSu tek onda radi klasika sa Resetom.

Imam doma Iskon Innbox V45 i pokušao sam na dosta mjesta i naravno da nije mogao se ulogirati na ACS.Ista stvar se desila kada je
OuttaControl nabavio Iskon Zyxel preko njuškala i nije mogao da se ulogira na ACS pa sam mu morao ručno sve izkonfigurirat.

Da je to istina taj MAC lock ja nebi na 10ak lokacija šta Iskona šta Optime i A1 nebi mogao upogoniti TPLinkove i Asuse.
I da za kraj kažem svima ovdje BRIDGE NIJE RJEŠENJE već govno koje malo manje smrdi!!!

Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 31.07.2022. u 15:58.
Karlo666 je offline   Reply With Quote