Tema: Iskon
View Single Post
Staro 31.07.2022., 13:48   #6221
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
Zato jer navodno neznauju koji je password.
Kad daš zahtjev za bridge, kreiraju novi pass i jave ti ga.
Nisam nikad nakon toga vraćao nazad u router mod...

Ako je za v46 poznat supervisor onda možeš i tako doc do podataka. Za v45 i 51 je.
Negeneriraju novi password doslovno ti ga pročitaju.Probao na par mjesta.
"PLOT TWIST"PPPoE password je ISTI kao za Korisnički WebUI
Oni supervisor passwordi i dalje vrijede za SVE V45,V46,itd..... tako da možeš očitat username a password ti je sa Korsnikčkog WebUIa.

Code:
supervisor

b38NEjmYdJVjdB5r

Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
Jedina komplikacije su iptv i iptelefon od providera za složit.
Internet ide bez beda.
Testirao bi rutere bez bridge moda? Isto može.
Dodaš samo difoltnu rutu, i pomiri se s duplim natiranjem.
Nije komplikacija samo treba nabaviti VR2100v EU ako se želi i VoIP za Net i IPTV VR2100 bez problema se naklika u 2 minute.
ČAK kod jednog forumaša sam se susreo da su mu Iskonovci dali VoIP username i password pozivom na SZK.

Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
Nego, jesi probao eliminirati kućnu instalaciju, glede grešaka? Nisam jednom tako popravio siruaciju ljudima.
Isto tako, gledao bi po netu nabaviti uređaj s najboljim modemom, Nikky bi tu mislim znao dobar savjet dati.
U 99% slučajeva je uvijek do korisničke strane.Stari telefonski kabeli šta idu kroz zidove ili su zažbukani pa čak i nekad hvatani na brokve.
Ponekad zna biti samo terminirani dio gdje ide neki RJ11 podžbukni/nadžbukni šteker a sve su to lagane DIY stvari.
Trenutno najbolji modem router za najviše krznenih HRK je Asus DSL-AX82U cca 1600 HRK na Amazonu on drži vezu rock stable ma kakva bila.
Najbolje uloženo dobiveno je TPLink VR400 v3 a na Amazonu ga se može nabaviti za 450 HRK a ima sve Gigabitne portove,OneMesh support a može da odradi Net i IPTV bez problema.
Za Net+IPTV+VoIP trenutno može samo VR2100v EU verzija da odradi.Doma ga koristim i još na par mjesta sam ga ugradio i radi TipTop.Kod jednog Optima korisnika ping se prepolovio sa 80ms na 38ms gdje je smrdio V45 i V46.

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Uf šta mrzim te preserans sigurnost kombinacije, a nije ni čudno da su uveli to auto generiranje jer odavno Iskon nije normalna kompanija,
valjda formalno imaju 3,5 čovika, sve je prebačeno na HT ...
Probaj naći neku vezu ... da dođeš do user / pass za PPPoE ...
Negeneriraju nove passworde a doslovno ti ga pročitaju kao da si stavio kvačicu na "Show Password"
Jedini zajeb može bit ako te jedan dan prebace na Bitstream pa moraš rekonfigurirat VLANove i dodat oni @bitstream na username za PPPoE sve ostalo je isto.

Evo jedna činjenica da se zna.

HT locka sve ostale ISPove koji unajme paricu od njih na profil 8a/8b tako da nemogu dati više od cca 60/15 dok HT svojima daje otvorene profile 17a i jače(SuperVectoring/Vectoring) sa G.INPom.
Niti jednog Iskonovca/A1/Optimu nisam vidio na 17a profilu ma koliko god on bio blizu centrali.Susjed do mene jedva ima 40/8 sa V45 Innboxom (Optima) sa profilom 8b.

Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 31.07.2022. u 14:47.
Karlo666 je offline   Reply With Quote