Citiraj:
Autor Pomo
Sorry, al i dalje mi nije jasno.
Daš bridge zahtjev, jednom. Dobiš pppoe podatke, i nakon toga testiraj do mile volje. Pa nemoraš ponovo za svaki ruter tražit.
Ako ti jedan od rutera nema modem, staviš isp govno da glumi modem, iza toga svoj ruter.
Jedina komplikacije su iptv i iptelefon od providera za složit.
Internet ide bez beda.
Testirao bi rutere bez bridge moda? Isto može.
Dodaš samo difoltnu rutu, i pomiri se s duplim natiranjem.
|
Vr2100 ima modem u sebi. Ako za v46 zatrazim prebacivanje u bridge, taj router ce ostat u bridgeu pa ne mogu uspoređivat tplink vr2100 i v46 . Kad imas 80/20 nije problem, kad imas jedva 30/7 i to s greskama, onda testiras sve i svasta da izvuces najbolje za sebe.
Citiraj:
Autor jp_rv
e nemože.
čak mislim da bi ti kod vraćanja u router mod ponovno automatizmom generirali novi password.
prebaci u bridge i testiraj do mile volje sa tplinkom. čak i ako ti ne paše modem od tplinka, prebaci ga da koristi wan port sa istim podacima i zaštekaj v46 ispred njega na tel liniju. svejedno će bit stabilnije.
|
Ako ostavim v46 kao bridge, vr2100 nema smisla jer ima drugih routera koji mogu raditi kao wan routeri. Htio sam bas testirati usporedno vr2100 i v46 da vidim koje su razlike, a da se ne zajebavam sa prebacivanjem v46 u bridge. Znaci ako vratim iz bridgea gubim pppoe podatke, i opet sam na pocetku
Citiraj:
Autor jp_rv
i edit:
ma nisi ti na optici? pred malo si komentirao da imaš i ht optiku, i da imaš gtnet wifi. di ti je onda taj dsl ostao? daj si digni ptp link od optike do doma i teraj taj dsl
|
Optiku imam na poslu, radi mrak. HT Tehnicolor Nisam ga ugasio otkad je instaliran. I zica i wifi rade perfektno.
Doma imam 30/7 iskon sa errorima, i gtnet wifi 25/5 sezonski za turizam. Ping uzas, ali turisti ne gejmaju a sve ostalo radi ok. U pravilu sve radi ok, ali v46 je govno, ping se nakon par dana koristenja digne na 40-50 online gaming je neigriv pa treba reset, wifi nakon par dana je zaqurazz, a i imam spojen archer c20 na njega samo radi 5ghz i firesticka. Zelio sam elimirati i v46 i c20 i nabavio vr2100, pa sam mislio da se moze uspoređivati ali ocito ne moze. Ide vr2100 gore i bok.