Citiraj:
Autor Hamm
To je budućnost i realnost. Kako je generalna populacija sve ležernija tj. mutavija tako će i automobili postati sve više "idiot proof".
Znam ljude koji nisu u životu gumu napumpali. Od žene kolegica nikada u životu gorivo u auto natočila nije. To su radili otac, brat, muž ili djelatnik na benzinskoj.
I sad zamislite koja je šansa da ti mutavci idu prije puta ili recimo jednom u pola godine provjeriti stanje ulja? Kolika je šansa da tim ljudima padne na pamet provjeriti tlak u gumama prije puta? Znam da tlak u rezervnoj gumu 90% vozačke populacije nikada ne provjeri.
Prije par mjeseci su na benzinsku u Samoboru stali cura i dečko recimo koji 25 godina. Niti jedan od njih nije znao kako napumpati gume na nekom seatu ak se dobro sjećam.
Teta s benzinske im je to napravila, a dok je to radila pogledala me s "koji je ovo k" pogledom.
Tako da ako želite automobil koji nije za ekipu nakon lobotomije ili pazite kaj kupujete ili kupite nekaj "malo starije". 
|
U autoskoli treba uvesti i test izmjene kotaca, provjera i nadolijevanje ulja, rashladne i tekucine za stakla te provjera tlaka u gumama.
To su osnove koji bi svaki vozac osim ako nije invalid trebao moci napraviti, sto bi dovelo i do discipline vozaca da kad ide na put provjeri sve sto treba na automobilu.
Cesto sam imao slucajeve da vlasnik sa skuterom dode na servis sa rastopljenom masinom jer je s vremenom propisala pumpa vode i nema rashladne tekucine.