View Single Post
Staro 20.07.2022., 21:11   #7340
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
U potrazi sam za graškogradom crtićem ako netko ima htio bi izripat si da imam bar epizodu i uvodnu špicu ne mogu nigdje nać
Uff, ovo sam imao prije puuuno vremena, i namjeravao sam ostaviti ali sam napravio veliku pogrešku i posudio par VHS kazeta obiteljskim prijateljima. Naravno, ovi su pretpostavili da sam ja to njima poklonio pa je (da skratim priču) većina kazeta završila presnimljena sa nekakvim Japanskim crtićima tipa Yu-gi-oh & Pokemoni

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
VHS se gledao na telkačima tipično 20-22" preko kompozitnog ili SCARTa koji više ili manje zamute sliku. Moderni LCD-ovi su ogromni i imaju daleko veću rezoluciju pa se svaki klinac vidi na njima, a budući da lošije prikazuju pokrete nego CRT-ovi onda nam šumovita slika izgleda još gore.
Ovo što sam spominjao ranije! Da - upravo u tome i je problem. VHS nije predviđen za HD televizore. Bilo bi zapravo idealno spojiti ga na kakav stariji CRT manje dijagonale ekrana, pa čak (u krajnjem slučaju) manji LCD. Još uvijek bolja opcija nego HD ili UHD LED uređaj.

Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
scart je nudio i RGB signal ako je tv podržavao i tu je slika bila bolja, vidno bolja. ali jedini napredak je bio stereo zvuk.
ko sa CDa
Nisam siguran koliko vam je ovo poznato, ali postoje ljudi koji su slušali i pohranjivali glazbu na VHS kazete. Naravno, ovo ima smisla samo ako imate HiFi Stereo uređaj, jer takav aparat bude koristio helical scan tehnologiju ("bubanj" glavu) da čita ili piše zvučni signal sa trake. Vele stručnjaci da je kvaliteta zvuka jednaka CDu ili bolja!

Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
(...) svaka cura je bila različita, a ne kao ove danas - kopija,kopija,kopije
To ti je zato što ove danas silaze sa iste proizvodne trake kao i sve druge, odnosno sve imaju istog kirurga. Dok su nekad ljudi bili (pripremite se na šok) - prirodni!
  Reply With Quote