Citiraj:
Autor The Exiled
Iskreno, ne znam o čemu taj tip priča, ali u protekle tri godine koliko imam Cube Stereo nisam iskusil ništa od tih navedenih clutch (kvačilo) problema.
U prvih nekoliko mjeseci je bilo isključeno, dok nisam sve podesil i isprobal i nakon toga je non-stop uključeno, brzine se ne mijenjaju same od sebe i tome slične eskapade.
Opet s druge strane, s biciklima kao i s kompjuterima, nemam probleme kojih su puni Interneti, pa mi je zapravo tak svejedno, jer sve radi kak spada. 
|
A vidjet ćemo...u najgorem slučaju, ako se to nekad pokvari i počme zezati, neću mijenjati samo taj clutch, nego ću tražiti koji drugi zadnji mjenjač mogu staviti a da je kompatibilan sa 1x10 i Shimano Deore M4100 šifterima. Ima li koji bez clutcha ?
Citiraj:
Autor Hrconja
Jel moze neki link o tom “odrzavanju” clutcha, o cemu je rijec? 1x12 deore grupa pa me zanima.
|
Nisam kopao po netu još za to, ali budem, sigurno bi ih trebalo biti...
Sada istražujem malo o flat pedalama, ove se čine odlične:
https://www.youtube.com/watch?v=OO1ovOx9yOc
Par godina ih lik u mom stilu, nije održavao, a gle kako se vrte.
Naziv je kod nas drugačiji, ili se promjenio, to su izgleda ove, vjerovatno varijanta sa industrijskim ležajem: Wellgo MTB ALU 102B. Nijansu teže, oko 410 grama par.
Htio bih se zadržati na do oko 200kn.
Druga opcija: Osnovni model Race Face Ride Pedal, dobra marka, na akciji. Sviđa mi se da pinovi nisu metalni, ne oštećuju obuću.
https://www.bike24.com/p2357961.html...1000,1868,1937
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President
Ja šaltan po 3 brzine gore/dolje i radi sve ok.
Clutch na Shimanu (pišem uglavnom za 12 i 11 brzinske grupe, jer sam imao stariji model 10. bez clutch sustava) ima jedan jedini problem, a to je da traži (češće) održavanje i to je to. Kad je sve uredno radi 1/1, ali ako je ušlo malo vode/nečistoće ili se isprao sloj masti naravno da zapinje i naravno da se ponaša nekozistetno.
@Ari - Kupi više bajk, nastaviš li guglat doć ćeš na ideju da je najbolje uzet vespu jer ništa ne valja 
|
Ništa na gorivo ne dolazi u obzir, pogotovo sada kad svijet ulazi u kataklizmu, nestašice, restrikcije, poskupljenja itd.
Kupit ću, imam u vidu...zasad mi ostaje prvi izbor taj skuplji sa Deore grupom.