View Single Post
Staro 11.07.2022., 08:32   #43125
Ari
Registered User

Ari's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Citiraj:
Autor SaleFFS Pregled postova
Možeš staviti kakvu god lulicu hoćeš, to je najmanji problem ali ako je prevelika razlika u visini definitivno će ti bužiri i cijevi kočnica biti prekratki.

Zašto mijenjati lulicu? Ovi bajkovi su napravljani za opušteniju gradsku vožnju, to im i je primarna namjena.

Jesu li dovoljno opušteni ? Meni po slici djeluju da zahtjevaju dosta naginjanja, istina da je teško znati dok se osobno ne isproba.

Recimo Trek FX serija, Giant Escape, Bianchi C-Sport, Polygon Path se obično recenziraju da su za opušteniju uspravniju vožnju. Ali ovih par, navedenih u postu prije, kao da su geometrijom malo bliži cestovnjacima, ne znam....za zakrivljeni volan je navodno potrebno podijeliti duljinu stack sa reach, pa se po tome vidi koliko stavlja vozača u agresivan položaj.

A nadam se da će cijevi kočnica i bužiri, prihvatiti lulicu većeg kuta, koja bi podigla bar 3 cm....vjerovatno je najsigurnije uzeti onu lulicu koja se može regulirati (povećavati ili smanjivati kut), pa podignem koliko ide. Takvu imam već dugo na trenutnoj bicikli, pa sam navikao na dosta uspravniji položaj
Ari je offline   Reply With Quote