cak mi foto uopce ne predstavlja problem jer je organiziran po foto-aparatima, karticama, i sve u neprekidnom nizu tako da ako imam pregled znam da cu negdi naletit na ono sto trazim, i skratit pricu ako bar znam cca datum... kako su kopije na par mista to mi nije problem...
ALI, i dalje su mi problem mobiteli, gdje zapravo ima i gluposti i pametnih stvari istovremeno (bar sto se slika, downloadsa i sl. tice), a posebna su prica dokumenti s raznih racunala.
kod mene je veliki problem sto imam raznolikost pa nije tako jednostavno tipa projekt-datum i gotovo...
npr. dokument za ovu godinu moze se temeljit na prosloj, ili imat veze s drugim dokumentima iz prosle godine. ako idem grupirat po godinama, onda ce mi onaj proslogodisnji bit van ruke, a ako ih grupiram po tipu dokumenta, onda cu u mapi imat i stare stvari i novo, i opet je sve nabacano... osim toga, npr. moguce da mi neki program triba za 10 od 1000 projekata, i opet mi je glupo imat deset kopija programa u mapi, a stavim li sve programe na jedno misto (po nekoj logici), onda nakon nekog vrimena nemam pojma u kojem sam ga projektu koristia... u bazama podataka, to bi bilo many2many relacija, u prijevodu kupus... nisam nasa dobrog rjesenja, tim vise sto Winsi ne podrzavaju tako lako tagiranje stvari pa da se pretrazuje na taj nacin...
onda je tu jos i dodatna komplikacija ako za instalaciju jednog programa ili izradu projekta tribaju odredjeni koraci, pa ih raspisat... ne znam odakle bi pocea sa slaganjem.
doslovce zavidim poslovnjacima, tipa fotografima - dodje, otvori mapu "20220710 vjencanje XYZ" i samo pucaj unutra sve i kad si zavrsia, zavrsia si...