Kad razmislim, hardverski dio rijesit je jos i ok kod pohrane podataka, ali sa softverskim dijelom se mucim, i to osobito kad je u pitanju organizacija (shema) podataka, a da mi budu "logicno" poslozeni tako da ih mogu uopce pronac kad mi zatribaju. s tim stvarno muku mucim.
za fotografije i videa s fotoaparata jos najbolje stojim. tamo je organizacija nesto tipa:
vrsta fotoaparata - sdKarticaBrX - podmapa(10000fotografija)
cuvam original sdKartice (ne brisem), imam kopiju na NAS-u, imam kopiju na dediciranom USB disku od 2TB, imam kopiju na dijeljenom (vise stvari) USB od 8TB.
s mobitelima je vec lagano problem jer se rijetko koji zadrzi vise od 2 godine, a ima ih recimo nekoliko u kuci, a backup je neredovit tako da je to zivi kupus...
programi i ISO image softvera je isto relativno ok, na par diskova postoji kopija iako to nije toliko kriticno...
i onda dolazim do dokumenata, gdje uopce NEMAM IDEJE kako to poslozit. po godinama, po kategorijama, sto stavit za top-level mapu, kako sve to grupirat. blejim u spojene diskove, i ludim, ono, toliko mi ide na zivce! i znam da redovito kad mi nesto zatriba nema sanse da to nadjem. pari mi se da je najbolje onima koji uopce ne vode brigu o podacima, pa kad rokne, rokne i aj ca... a ja ovdi i za poslozit nesto osiguravam da postoji kopija diskova "za slaganje"...
jel uopce netko ima kakvu shemu po kojoj slaze podatke i dokumente da budu logicni ili je to jedan veliki mess ka i u mene... HELP!!!