Citiraj:
Autor lowrider
Znam.
Al za tu lovu sigurno nebih kupio stan u jednom Vž ni da je 400m2 za zlatnim pločicama.
Frend je gradio montažnu, al sad ima 7-8 godina, 80m2, ispalo ga sve zajedno, od temelja, kuće i komplet uređenja 500 000kn.
To je sad puta 2 bar faktor cijene
Ja sam od 2015 tražio stan po Vž, gledali smo i kuće.
Za 50-60 000 eu od parcela s kućama po Vž, sve je bilo za poravnati do temelja i sve ispočetka. Iako se prodavalo da treba malo urediti ili renovirati.
Na kraju uzeo starogradnju, sve rasturio do temelja i uredio. Tada me tih 61m2 koštao 42000eu. Sada su po 60-70 000eu ti stanovi.
Prošle godine sam našao vikend zemljište na super poziciji za dobru cijenu. Nakon skoro 10 godina cccc...
|
Nisam ja mogao starogranju naći za ispod 1000EUR/kvadrat. A htio sam bar 65 kvadrata ako ne i više (plus bacio matematiku renovacije + režije na 20 godina), nikako mi se nije isplatilo. Sad sam na 600kn režija cijeli mjesec, što je stvarno super.
Na kraju imao štelu s marlexom, radio im neki video i dobio stvarno dobru cijenu, tako da me novogradnja nije ispala nešto previše više od starogradnje + rondanje.
Ali da, spiskao sam u namještaj dosta, nisam očekivao da neću kuhinju ispod 40k moći napraviti, ormari po mjeri, sav namještaj po mjeri itd.
Ali nije mi žao ni lipe. Žao mi je samo situacije s susjedom. Ali riješiti će se valjda....
Citiraj:
Autor the_ghost
Kod mene u zgradi su zubar i frizer, posto su prizemlju u bas poslovnim prostorima, nema nekih problema, ne znam kako bi bilo da su usred zgrade.
Moja zgrada je okish sto se tice izolacije (izgleda), jako rijetko cujem susjede odozgora osim kad je valjda neka utiakmica, lik se zadere (valjda kad padne gol) kao da ga je neko priklao, mislim da ga se cuje par katova okolo.
|
Kod mene normalan stan, prizemlje (moja zgrada nema poslovne), ljudi salon za masažu imaju. I još k tome, svi prozoro polijepljeni onom folijom srebrnom s reklamom samog salona.
Na 3. katu, ljudi uzeli stan, napravili od njega welness stan, đakuzi, stakleni zidovi, vodeni krevet, i rentaju po 800kn po danu.
Ima svega.