Citiraj:
Autor Mommistake
Ja sam ti tražio duuuugo, već sam 6-7 godina u VŽ.
Nisam ništ pametno našao što mi je bilo budžetu. U međuvremenu kupio stan, dao kaparu i upao mi posao iz snova, i sad mi je malo žao.
Ali svojevremeno, tamo 2016. kada sam počeo tražiti, plaće su bile kakve su bile, budžet je bio ograničen.
Ali da, čisto referenca. Stan se u mojoj zgradi prodaje za 650k EUR.
Sad frend baš radi kuću, dosta sam s njim oko toga od prvog dana, pomažem itd.
Zemlja oko 20k (Hrašćica), temelji oko 12k, kuća sama 65k (montažna, nije visoki rohbau, samo rohbau), garaža oko 10k, namještanje oko 30k.
To je bez priključaka, papirlogije itd. S tim da je kuća iz Bosne naručena. Znači kuća će opet biti oko 130k.
|
Znam.
Al za tu lovu sigurno nebih kupio stan u jednom Vž ni da je 400m2 za zlatnim pločicama.
Frend je gradio montažnu, al sad ima 7-8 godina, 80m2, ispalo ga sve zajedno, od temelja, kuće i komplet uređenja 500 000kn.
To je sad puta 2 bar faktor cijene
Ja sam od 2015 tražio stan po Vž, gledali smo i kuće.
Za 50-60 000 eu od parcela s kućama po Vž, sve je bilo za poravnati do temelja i sve ispočetka. Iako se prodavalo da treba malo urediti ili renovirati.
Na kraju uzeo starogradnju, sve rasturio do temelja i uredio. Tada me tih 61m2 koštao 42000eu. Sada su po 60-70 000eu ti stanovi.
Prošle godine sam našao vikend zemljište na super poziciji za dobru cijenu. Nakon skoro 10 godina cccc...