Citiraj:
Autor RWR
Napisao sam u prvom postu da mogu bez problema povući UTP kablove od routera do sva 3 AP-a.
Ne očekujem čuda za 1000 kn total, ali vidim da postoje gigabitni meshevi koji su blizu budžeta tipa D-Link AX1500 ili Xiaomi AX3000, pa me zanimalo jel ima to smisla.
Znam da brzine padaju ako se udaljim od AP-a, ali zanima me jesu li ti jeftiniji AP-ovi sposobni za gigabitnu wifi vezu barem kad sam u istoj prostoriji kao i AP?
Na svakoj etaži bi AP bio postavljen u dnevnom boravku gdje se najviše vremena provodi i tu bi htio wifi što bliži 1Gbps. Za spavaće sobe mi nije važno ako brzina padne na 300Mbps i sl.
|
možeš laganini zaboraviti gigabit na wifiju. čemu to uopće?
da bi zadovoljio taj kriterij, treba ti ax ap sa 160mhz kanalom i (barem) 2 x 2 antenama. i naravno, adekvatan uređaj s druge strane, a za sada ih baš nema. kada i bude, to će raditi unutar iste prostorije.
imaš ap-ova koji to nude ali nisu ni blizu cijeni koju kaniš dati za to.
set od 3 mesha koji imaju gigabit lan backhaul jesu moguće rješenje (ali ugasi mešanje), međutim to spada u kategoriju kućnih igračaka i ne možeš očekivati neznam kakve performanse. nekakvo realno stanje je 300njak mbita po satelitu unutar iste prostorije.