Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 01.07.2022., 22:35   #37287
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021
Citiraj:
Autor Matijac Pregled postova
Radi/pokušava ko doma pizze u pečnici?
Ja sam radio na kamenu okruglom, kupljenom u intersparu za nekih stotinjak kuna, dobije se i lopatica metalna al dosta mala, tipa za pizzu od 25cm, pa sam si ja napravio i novu veću.
Problem je kaj se za stavljanje pizze koristi drvena lopata, a metalna je za vađenje, tako da nije neuobičajen prizor da ti se pizza tijesto pri stavljanju pizze u vruću pećnicu na kamen, zalijepi za lopaticu (makar si stavio i kukuruz. brašno) i neće skliznut na kamen, nego fino sastojci i umak odlete i razliju se po kamenu užarenom, tak da je to scenarij da uslijedi cijela litanija psovki i frustracije.

Zato sam počeo imat shemu da pečem na pek papiru kojeg nakon par minuta izvučem, mislim da bi i veća alu folija bila dobra, papir postane krt i propada, mrvi se od temperature, pa nije za više od 2 puta.

Radio sam više puta, no nekak nisam došao do neke razine da bi bio superzadovoljan, da je ko iz pizzerije, možda bi još više truda trebao uložit u eksperimentiranje i probavanje raznih sastojaka, pog. za tijesto, a i pozicija i razina gdje u pećnici to plasirat i koje grijače koristit.

Ova tvoja s drugog posta zgleda jako solidno, jedino mi nekak korica i rub djeluje ko da je možda pretvrd, i prepečen malo, tak vizualno, možda je u ustima druga priča.
Miki9 je offline   Reply With Quote