View Single Post
Staro 28.06.2022., 16:52   #7314
Trekkie4
Guest

Celeron update, napokon sam krenuo sa radovima

Evo napokon objašnjenja za one LEDice... Ovaj case ima poprilično neobičan dizajn sa po dvije u svakoj grupi, i još su stavljene u leću kako bi se dobio bolji efekt ... valjda? Iskreno, uvijek sam smatrao da se indikatori loše vide na ovom toweru, ali to je bilo prije pranja i čišćenja sve te prašine. Valjda sad bude bilo bolje?

Bio sam do Tevetrona i pitao da slučajno nemaju samo-resetirajući prekidač (odnosno tipkalo) pa da pretvorim napajanje u ATX što bi bilo daleko bolji izbor za Slot 1 od ovakvog za starije 386/486/586 mašine. Ali nisam očekivao ovo, ako je vjerovati naljepnici na kutiji, napajanje je proizvedeno 2001 ili 2002. godine što ga čini jednim od zadnjih AT napajanja koja su bila dostupna nova, onda u ono vrijeme.

I evo nas, Asus P2L-B je stavljena na okvir i zakvačena u case

Sad još samo da riješim procesor, USB kabel (za Asus USB ekstenziju, ako netko ima viška nek mi javi lijepo molim), stavim IDE/Floppy & ostale kabele, te zakrpam rupu na prednjoj strani i bude gotov

Edit
Stavljeni RAM i grafika. 64MB PC-100 i SiS 6326 AGP sa vrtoglavih 8mb

Edit2
Stavio tonu ekstenzija za sve i svašta, budem sutra stavio slike. Eh, koliko god volio ove stare mašine, jedna stvar koja mi ne nedostaje su upravo te ekstenzije za svaki port kojeg želiš ili trebaš spojiti. Izum I/O Shield-a i ATX standarda je stvarno napravio veliki korak, a ljudi danas uzimaju sve to za gotovo.

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 28.06.2022. u 23:08.
  Reply With Quote