MaxTV preko Switcha ?
Bok,
Imam pitanje u vezi MaxTVa.
Kemijam nesto sa zamjenom mreznih kabela u zidu/po sobama i preko tavan pa sam sad zamislio da bi stavio jedan mali mrezni ormar (10" 6U) na tavna i tamo PD/patch/swithc da nemoram imati poseban kabel za maxtv od 40metara u komadu (trenutno korisitm maxTV preko powerlinea jer bi inac emoroa vuci kable od 45 metara - iz radnes sobe gore na tavan pa na drugu strnau kuce pa dolje u dnevnu sobu.)
Plan je da dovucem jedna kabel na tavan do switcha te do jos 5 kabela od switch do ostlaih soba/lokacija (imam kroz zid do tavana fi20 buzir pa se nadam u njega ugurati 2 komada CAT6 kabela, tj. jedan ce proci sigurno i teoretski mi je jedan dovoljan ako ce raditi preko switcha ali provuko bi dva za svaki slucaj kad vec cupam postojeci CAT5E).
Swithc koji bi uzeo je Ubiquity EsdeSwitch10X(P) i njega stavio na tavan te onda u jedan od portova ustekao vezu sa routerom a dalje vezu sa MaxTvom?
https://store.ui.com/collections/ope...edgeswitch-10x
Ono sto me muci je da vjerujem da treba neke posebne stvari dodavati u switch da bi to radilo ? (vidio sam temu Mikrotik+MaxTV) pa cisto da provjerim jel to moguce na edgeswitchu  .
Hvala
Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 28.06.2022. u 14:07.
|