Citiraj:
Autor Velikus
|
Kužim, hvala
440BX imam u nekoliko drugih mašina, prvenstveno mojim Adisonima o kojima sad ne budem govorio da me ekipa ne krene gađati pokvarenim grafičkim karticama i/ili Cyrix procesorima
Ali ovaj na kojem budem uskoro radio, u AT kanti nije 440BX nego 440LX, što je još starije. Ako se ne varam prvi Slot 1 čipset koji je podržavao isključivo Celerone i Klamath Pentiume 2 sve do 300MHz.
Citiraj:
Autor Velikus
fotka ova tri kućišta je ...nostalgija
[btw, rip website nostalgija  ]
|
Imam ih gotovo sve i dan-danas, ali u drugim kućištima koja izgledaju puno, PUNO bolje (iako možda nisu toliko "cool" kao ova na fotki)
Gledano po redu, prvi je bio Intel 486 DX2 kojeg imam i sad, ali je prebačen u drugačiji case.
Drugi (DX4) je ovaj o kojem sam govorio. Samu konfu više nemam, ali da budem iskren ni ne fali mi previše. Mislim da je Royu daleko zanimljivija nego što je bio meni, a ja sam ga nabavio isključivo zato što je moj DX2 (onda, u ono vrijeme) bio u dijelovima i tek ga je trebalo sastaviti, a imao sam izložbu starih kompjutora gdje su izričito tražili da im posudim 486icu.
Treća kanta je AMD Am5x86. Imao sam ih dvije, ovu sa fotke i jednu drugu, u generičkom AT toweru. Ovog sa fotke sam prodao kolegi @Borgy-u ali drugog sam zadržao i obnovio.