2. pokušaj, ispalo mi je puno bolje, ali hoću više mjehurića u korici
Tijesto čakovečki mlinovi, 70% hidratacija, 0.3% suhi kvasac. Prvo sam u vodu stavio 10% brašna, izmješao, zatim sol, pa kvasac i ostatak brašna. Odmah sam počeo mjesiti (nisam ga ostavio da stoji). Bilo je jako ljepljivo, ali uspio sam. Mjesio sam 30 minuta i to dosta agresivno, skoro punom težinom oslonac i na tijesto, dok mi nije prestalo biti ljepljivo. Nakon toga stoji na temp. od 25°C kroz 1:30h pa formiranje loptica i u frižider.
Nakon 72h vadim tijesto i stoji vani isto na 25% kroz 1:30h. Jedino se malo vode skupilo u kutiji, makar sam 1h držao otvoreno u frižideru pa tek onda zaklopio. Nije se baš diglo mislio sam da bude se više i nije toliko mjehurića bilo.
Ugl. bilo ga je lako oblikovati i rasteči, nije pucalo i nije se ljepilo. Prvo sam udubio sredinu i išao prstima prema rubu da zrak dođe do korice (ali nije bilo baš zraka). Zatim sam uzeo u ruke i okretao po zglobovima da se rastegne i direktno na peel na koji sam posuo gris.
Prva pizza umak samo san marzano i sol 3min pa mozzarela još 3min, na drugu sam dodao origano i bosiljak u umak. Mozzarela procijeđena i osušena. Druga pizza 4:30min samo umak i minutu i pol ostali sastojci. Od ispod super pečeno, hrskavo, a mekano. Korica hrskava, iznutra mekana, nije bilo tvrdo kao zadnji put, ali nije se ni napuhnula kao napoletane. Bila mi je u rangu ako ne i bolja kao pizze iz pizzeria koje ne rade napoletanu nego klasičnu. Druga pizza nije okrugla jer mi je teže išla sa peela u pečnicu.