22.06.2022., 16:18
|
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2022
|
Citiraj:
Autor jp_rv
način rada ovih kućnih routera je da određeni lan port dinamički stavljaju u bridge grupu za internet ili bridge grupu za maxtv.
kad ti prištekaš maxtv receiver, na temelju vendor id-a i/ili mac adrese receivera, taj port se dodijeli grupi za iptv. neznam da li je potreban reboot da se port izbaci iz grupe ili to ide odmah po iskuljučivanju lan kabela - probaj. po meni ide nakon reboota. upali maxtv, sačekaj sliku, ištekaj kabel i spoji laptop na taj isti lan port - ako ti internet NE radi, onda port ostaje u toj grupi do reboota.
drugo , na isti lan port možeš stavit bilo koji glupi switch i nakačit gore maxtv receivere, i to će radit dok god na taj swtich ne zakačiš nešto drugo šta nije maxtv receiver.
|
To cu sada iztestirati.
Prethodno, u stavri sto sam danas napravio je ovo:
SP [LAN2] D-Link DGS-105 [LAN1]
Dlink [LAN2] Laptop
Dlink [LAN3] AndroidTV
Dlink [LAN4] MaxTV STB
I radi MaxTV, samo sto nisam upalio laptop da vidim da li mogu i laptop i MaxTV u isto vrjeme.
Znaci sada opet moram nositi STB dole, prikljuciti, da vidim da li radi, i opednet gore...
Vec sam mislio fake-ovati mac adresu Samsunga (MaxTV STB), ali jos nisam pokusao, jer nisam siguran da li je to stvarno tako da su MAX adrese STBa registrirani i ne menja nista u stvari ako je tako.
Meni je samo vazno da mogu prikljuciti STB u Njemackoj, preko Wireguard, sve drugo je ekstra.
Da DRMovani su streamovi, to je jasno. Ali ako bas hoces, ako server salje encrypted content treba slati i kljuc. Vidim da nekad ima greske vidim sto pise. AES-GCM.
Ali to mi nije cilj i necu ni s tim da se bavim.
Ja sam bio na strani enkripcije sadrzaja, imali smo web stranicu sa mnogo audio sadzrajem. I nije bilo kriptovano, pa su uzeli te mp3 opus ogg itd fajlove stavili sliku i postavili na njihov Youtube i zaradjivali s nasim trudom (nije bila Ex-Yu diaspora, neka africka). To sam hteo sprjeciti pa sam trazio mogucnost da sifriram te fajlove i desifriram u browseru. U glavnom o tom po tom. Razumjem da hoce i moraju zastiti sadrzaj. Nemam problem s tim i nije mi zao platiti za uslugu koje je dobra i svidja mi se MaxTV, samo mi se ne svidja MaxTV To Go i region lock. I ako na kraju ne bude nista od toga, neka, poksao sam i mozda cu i nesto nauciti od toga. MaxTV To Go uvjek mogu gledati i jos sam vezan ca. 1 godinu.
U ostalom sve citam sto pisete, ako nekom ne odgovorim direktno nemojte se ljutiti.
Tesko je misliti na ovakom vrucinom i sparinom. Uff. Vi ste se valjda vec navilki 
Javiti cu rezultat.
|
|
|