Ola ljudovi,
Odkad sam preso na komp fali mi opcija "zavali se u kauc ko prase pred TV , kontroler u ruke i gas do daske". Pa eto otkrio da je Game streaming ocito "a thing". Koja u mojem slucaju bas ne sljaka najbolje. Pa da pocnem:
Host: vidi "Moj Komp"
Client: Google Chromecast sa Google TV (WIFI konekcija, ruter je max pol metra do uredaja)
Test:
- Fedora Linux (Xorg, Wayland opce ne sljaka) > Steam Big Picture mode > zvuka ima, slika titra u milijun sarenih boja - najcesce crveno
- Windows 11 > puuuuno bolje - ali nema zvuka, performanse mizerija (Forza Horizon 4 - direkt na kompu fullhd na High ide bez problema)
- primjetio sam da na Chromecastu non stop titra da je mreza problem > narucio sam adapter da direktno mu gigabit mrezu pristekam
- komp > testiran preko WIFI i LAN > LAN puno bolje podnosi , slika nije tak cesto zrnata (ko na Youtube kad je spor net)
E sad - zanima me jel se uopce isplati ulagat odnosno dali postoji mogucnost da sve to sljaka kak spada? Jel se igrao tko sa tako necim (alternative?)? S obzirom da streaming navodno guta CPU/GPU performanse > dali bi RX 580 ili RX 6600 rijesili probleme sa performansama? Dali bi bolji client rijesio probleme koje imam? Ajmo iskustva, ovo me sad zainteresiralo