View Single Post
Staro 14.06.2022., 14:09   #3364
Burs
Registered User

Datum registracije: May 2010
Da li JA moram nesto uciniti da mi kvaliteta usluge ne ide dole?? Pa valjda bi oni trebali ulagati u opremu i prosirivati kapacitete da usluga ostane barem onakva kakva je bila prilikom ugovaranja usluge (ako ne i bolja, idealno), a ne navlaciti tisuce korisnika na jedan toranj, i ocekivati da ce svi biti zadovoljni. Moš mislit..

Gle, ne pisem napamet, znam sto pricam. Da su brzine od prvog dana bile niske, onda "ok" - ili je do rutera, ili do lokacije/signala, ili do a1.. ili whatever.
Al kad imas isti ruter, zivis godinama na istoj adresi, a brzine su ti prvo 110mbit, pa nakon par mjeseci 70, pa nakon jos par mjeseci 30, i sad dosta cesto i ispod 10mbit, a oni dizu pretplatu - o tome govorim. Pa necu ja valjda zarađivati svako malo za 4g opremu da kompenziram njihovu nemogucnost odrzavanja iste kvalitete usluge.

Ovo drugo sto si spomenuo, slazem se, prvi put su mi uvalili neko zte govno (cat4, 1ca) koje na PCB-u nije ni imalo kontakt sa vanjskim antenama (ima jedna tema o tome na njihovom forumu), dok sam ja 2-3 dana razvlacio antene kojekuda.. Muke isusove. Nikad vise zte, bar ne od a1.

Signal je takav kakav je od prvog dana (imam homebox 7+ godina), ide par dBm +-, tako da ne bi trebalo biti do toga, ali upravo trazim gdje ubost Iskrine P-56 MIMO pa montirat na krov kuce za bolji signal. A novi huawei ruter (cat9, 3ca) mi je u dolasku, pa cu nadam se vec samim time imati vece brzine, jer toranj na koji se spajam (gledao preko cell mappera) ima bas 3 frekvencije za koje ruter moze istovremeno raditi agregaciju. Na kraju ipak ja ulazem u bolju opremu da mi usluga radi kao i u vrijeme kada sam ju ugovarao, ali - zasto JA moram to raditi i izvlaciti te jadne megabite iz njihove mreze novijom, boljom, i skupljom opremom, kada mi je sve prije super radilo, cak i bolje sa onim zte govnom?

Long story short, nije isto ako ti usluga od prvog dana steka, ili ako ti je mjesecima i godinama sve gora i gora. U prvom slucaju bih sam bio svjestan da ne moze bolje (mozda zbog lokacije, ili zbog opreme, i krenuo u kvalitetniju investiciju), ali u drugom slucaju ocekujes da ce usluga i dalje biti kao i prvi dan, ili barem priblizna. Znaci godinama imas dobar signal i dobre brzine, i odjednom se sve pocne vuci ko krepana kokos, a A1 uvijek tvrdi da nije do njih, a znaju dobro da je na toranj spojeno 100x vise korisnika nego kad sam uzimao uslugu, dok u međuvremenu nisu poboljsali nista, samo su skupljali pare na kraju mjeseca.
Burs je offline   Reply With Quote