Tema: Revolut
View Single Post
Staro 14.06.2022., 11:34   #2503
bed-boy11
Registered User

Datum registracije: Jun 2016
Citiraj:
Autor Kika2503 Pregled postova
par zar binance card nejde preko OIB-a isto?
znači, potpuno mi je svejedno koristila revolut ili binance?

samo da odgovorim gore na post nekog tko mi jer rekao da se zgražam. ne zgražam se. imam posao od 9-5 za kojeg dobivam plaću na tekući. ovo mi je upalo sa strane. dali bih voljela da me odrape za porez za to - naravno da nebi.
ne radi se sad tu o neznam kojem iznosu.
puno ljudi koji se bave kriptovalutama i njihovim trgovanjem imaju iznose i do 3 puta veće mjesečne i ne plaćaju nikakav porez. pa zašto bi onda ja?
upstalom, ako treba platiti porez, ja ga i platim.
mene samo zanima kako naše banke gledaju ako vide uplatu od 3000 kuna(npr) na tekući račun. dali je to legit, nije..kako se postaviti prema tome.
Porezna može na uvid dobiti podatke iz svih EU firmi koje nadziru EU institucije. To znači da ako će te istraživati, vidjet će i binance i Revolut i sve ako samo pitaju.

Stvar je što se ne bave trenutno malim iznosima, ali to ne znaci da se to nece u buducnosti informatizirati (što bi zapravo bilo dosta lako napraviti). U tom slučaju ako te ulove, plačaš porez koji nisi i zatezne kamate.

Zastara za neplaćanje poreza je 6 godina ja mislim. Sad sve ovisi o tome želiš li riskirati ili ne.

Naše banke nije briga otkud tebi novci, one samo rade provjere onoliko koliko ih prisiljava zakon o suzbijanju pranja novca i financiranju terorizma. Mislim da na te iznose ne bi trebali ništa pitati.

Jedina razlika je što za hrvatske banke porezna ima instant uvid, a za sve ove strane firme je uglavnom na upit (za sada). Znači ajmo reći da će te porezna prije "skužit" ako ćeš direktno na HR banku uplaćivati.
bed-boy11 je offline   Reply With Quote