Citiraj:
Autor Alien_200581
Vezano za Thinkpad nista od toga, uspio sam natjeratio win 2K da delaju ali sam ga onda revertao na XP jer nisam bas vidio nekih pretjeranih prednosti da se vrti na "dvehiljadarki". Sve ludorije sa adresiranjem nisu pomogle, mislim da je problem u PIC/APIC koje je Trekkie spomenuo tj. da komp ima samo APIC i boli ga kifla za w98 i predpotopne OS-ove  Opcije za PIC nema i BIOS je generalno dosta limited (da updejtao sam ga na zadnju verziju) osim naravno tipicnih milion thinkpad security postavki tako da zasad bude ostao ovak kak je sa XP-om i vjerovatno bude isao na prodaju za neku simboliku kao XP retro gaming laptop, samo mu moram zamjeniti jednu tipku koju je neko iscupao i onda je rdy to go. Zapravo vec imam novu igracku ali o tom po tom 
|
Da ironija bude veća, ja na svojoj P4B matičnoj imam APIC u BIOSu (zaboravio sam ga prebaciti) ali radi bez problema u WinME što po svoj toj dokumentaciji koju sam pronašao ne bi trebalo.
Navodno se tek Win2k/XP prebacio na APIC, tako da sve ploče koje nisu u mogućnosti raditi u PIC modu ne mogu raditi pod Win9x.