View Single Post
Staro 12.06.2022., 14:14   #9
softwaremaniac
Registered User

Datum registracije: Mar 2015
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
@softwaremaniac
Čudno. Koji je to eth adapter uopće na toj ploči?
Baš da su driveri koma pa da i windozeri i linux ne rade dobro s tim adapterom je malo čudno. Ne vdiim razloga da taj intel iako su iz istog doba bi tu imao nekih problema.
Drugo, kako je to uopće testirano, samo speedtest?
Ako je kopiranje fileova preko mrežnog sharea onda u igru onda ulazi svašta drugo.
Da isključiš probleme s mrežnom - spomenuti linux - testovi razni poput iperf do drugog kompa u LANu, statistika paketa na adapteru, cable test na routeru/switchu ako to ima,.... ima materijala za testiranje
Ako je internet brzina testirana, onda tih 20% je ok ukupno, ali vidi da nije leglo sve na 1 jezgru pa CPU pati, a da se ne vidi.
Ako je samo internet brzina testirana, probati i druge servise, nije speedtest jedini.
Isprobano je više adaptera. Sad je trenutno ova unutra: https://fedgrupa.hr/proizvod/racunal...artica-32-bit/

Promijenjeni su kabeli lokalno od switcha do PC-a, jer smo ruter kabel testirali i daje full throughput.

Testiran je i download u realnom vremenu. Isto se vrti oko 300-400 mbit (neki Win10 iso), isti kod mene ide 800-850 mbit.

Probano u više browsera i u Linuxu, ne dolazi ni blizu te brzine (DL 650, UL 400)

Ruteru nemam pristup da radim statistiku paketa. Tražit ću HT drugi tjedan.

Unifi je na zadnjem firmwareu i daje full bandwidth, 1000, dakle nije limitiran.

Što se mašine tiče:
Intel BH67BL
8GB DDR3
SSD (256)+HDD (500G)
GTX 760 4 GB Phantom Gainward.
Corsair GS 700 PSU

Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
ja tu uglavnom ne vidim nikakve konkretne brojike
ono, komp takav i takav .. izmjerio to i to
problem .. di je .. komp takav i takav, izmjerio to i to

itd ..

tako da, badaba mi tu svi zajedno gatamo, daj brojike i sanduk pive i onda nastavljamo u istom ritmo
Nu ti brojke. Pivu moram kupit

Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
@softwaremaniac - Kako decki kazu. Ajd ti izvrti iperf test lokalno u mrezi izmedju dva kompa (preko switcha, jel) pa ces onda znat koji ti je limit.

Btw, ne kuzim kako taj sandy moze ne radit sa gbit mrezom. Pa moj laptop sa dualcore i5 (thinkpad x230) tjera preko iperfa u prosjeku 930 mbita. Isto toliko sam na speedtest.net-u izmjerio.

Nema ti smisla ic radit online speedtest dok ne znas realne brojke u lokalnoj mrezi.
Nema niti meni smisla da ga Sandy ograničava.

Odvrtio iperf na više mašina i rezultati su na svima dobri, oko 105 MB (900 Mbit) osim na tom PC-ju gdje se vrte oko 50-60 MB (400-500 Mbit).

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 12.06.2022. u 17:21.
softwaremaniac je offline   Reply With Quote