Pitanjce, čisto da vidim da li se netko susreo sa slicnom situacijom...
Naime, dosao sam u posjed jednog Thinkpada, model R51e, i s obzirom da mi se cinio kao zgodan kandidat za downgrade za w98 probao sam baciti gore 98icu.
Međutim pri kraju instalacije, konkretno uvjek kada se pojavi onaj ekran za PCIMCA w98 mi frkne u facu ekran iz priloga. Komp se ne smrzne nego ne zavrsi instalaciju vec ode na ekran "it is now safe to turn off your computer".
Pa sam probao sljedece (bez uspjeha):
1)vrtio memtest preko noci, prolazi ga uredno
2)testirao a i zamjenio hard sa diskom za koji znam 100% da je ispravan
3)kombinirao RAM u kombinacijama 256/512/1256 MB
4)updejtao BIOS i neki IBM-ov embeded kontroler koji se flasha isto kao BIOS koji se nudio za upgrade
5)prtljao i po BIOS-u, gasio sve zivo i nezivo u raznoraznim kombinacijama, stavio default postavke, uglavnom banana
6)probao sa instalacijama w98, w98se, ME i Win2K, sve instalacije puknu sa istom greškom pri kraju instalacije kada windoze finaliziraju instalaciju sa svojim driverim koji dolaze sa njima. ME koji ima instalaciju skoro identicnu w98 uredno pređe dalje onaj dio sa PCIMCA hardverom ali pukne par minuta kasnije u instalaciji.
S obzirom da je komp stigao sa XP-om, nakon svega toga sam puknuo gore ponovno frišku XP instalaciju i ona prolazi bez greške, svi testovi/benchevi/stresovi idu bez beda, igre rade kako treba itd.
S obzirom da ovaj error koliko ja znam dolazi od nekog konflikta sa memorijom i adresiranjem, jedino što mi pada na pamet je da mozda stariji OS-evi ne znaju što napraviti sa grafom (ati radeon xpress 200m) koja nema svoju memoriju nego dijeli memoriju sa ostatkom sustava ali gledao sam lika na yt koji je na isti model laptopa frknuo w98 bez problema, čovjek je doslovno snimao citavu instalaciju od nule i nije imao ovakvih "duhova", borio se sa driverima kasnije ali ništa u ovom stilu.
Ima netko neki pametan prijedlog

?