View Single Post
Staro 02.06.2022., 22:32   #270
The Exiled
McG
Moj komp
 
The Exiled's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: Varaždin
Postovi: 6,794
Da, nemaju razloga zamarati se Intelovim ARC rješenjima kad imaju svoje i još k tome višestruko bolje, em RTX 4000 serija dodatno podiže performanse koje ARC nije ni dostigel, a AMD sad za RX 7000 GPU ide putem MCM i chiplet pristupa, kad istu stvar već imaju za Zen i CDNA serverske akceleratore. Intel puno toga najavljuje i u jako kratkom vremenu su odlučili izbaciti brdo novih CPU i GPU rješenja, dok istovremeno povećavaju vlastite proizvodne kapacitete, a sve najave im ovise o istom TSMC-u s kojim nVidia i AMD već više od dvadeset godina surađuju, a Intel je do prije godinu-dvije ismijaval sve spomenute firme, jer nitko nije bolji od Intela.

Nažalost, realnost je malo drukčija i desetljeće nikakvog napretka ih je koštalo, jer AMD je bil na rubu propasti, a nVidia se bavi tamo nekim gaming karticama. Danas je nVidia jača, nego ikad u HPC/ML/AI svijetu sa svojim karticama, Intel gubi nekad zacementiran tržišni udio od strane AMD-a, ARM-a i nVidije istovremeno, pa hajde da s novim i trećim po redu (unatrag četiri godine) direktorom najavimo brdo novih stvari, pa fino turneja po svim mogućim portalima i to je to - najboljiJi smo. Intel se i dalje ponaša kao da su jučer izdali Conroe ili Sandy Bridge, a AMD je na to izbacil Bulldozer, a ne kuže da su ta vremena odavno prošla, AMD nije propal, a nVidia i ARM nisu mali i nebitni igrači.

I šećer na kraju - Apple će se vratiti Intelu kad vide koliko je Intel bolji od svih u proizvodnji ultrašpranih mobilnih rješenja.
__________________
AMD Ryzen 7 Pro 4750G + Vega iGPU | be quiet! Pure Rock 2 Black | MSI B450 Tomahawk Max II | 32GB G.Skill DDR4-2666 Value | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Corsair CX450M

Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. 02.06.2022. u 22:39.
The Exiled je offline   Reply With Quote