View Single Post
Staro 24.05.2022., 09:29   #5398
Mar
Suit up!
Moj komp
 
Mar's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Šibenik
Postovi: 5,930
Problem ti je kod tih serija što se likovi ponašaju kao tinejdžeri u nekoj teen dramskoj seriji, a ne kao odrasle osobe u službi na zapovjednom brodu jedne od najjačih zajednica u galaksiji.

Među milijunima kandidata se biraju najbolji i onda izaberu takve retarde.

Nego, zanimljivo je kako je serija inkluzivna samo kad je u pitanju ljudska rasa, imaju token aliena i to je to.

U TNG-u su imali Klingonca, Androida, Betazedku, El-Aurian (Guinan polu stalan lik), slijepog inženjera (u SNW imamo isto slijepog inženjera, kako originalno!), U Voyageru isto tako Seven, Torres, Kes, Neelix, Hologram (Doktor) i ima si kako žene tako i aliene u različitim ulogama i nije to nikad bija problem.

Problem je danas kad su su sve žene Mary Sue (likovi bez mane koje sve poslove obavljaju bolje od njihovih muških kolega) i nemaju nikakvu dubinu ili razvoj lika - primjer je Rey iz novih SW-a.

Osim toga, ponašanje likova na znanstvenom brodu je totalno van ikakve veze s disciplinom i znanošću, svi problemi se rješavaju osjećajima i intuicijom, nikako logikom i radom na problemu čime se šalje poruka da je jednostavno željeti i da će se sve riješiti na taj način, ne treba rad i trud već jednostavno želja.

Kombiniraj to sa iritantnim dijalozima, likovima koji nemaju mane, vađenju rješenja za probleme iz guzice prema čemu TNG-ov techno babble djeluje kao doktorska disertacija dobijemo ovo što se danas naziva Star Trekom.
__________________
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story."
- Barney Stinson
Mar je offline   Reply With Quote