View Single Post
Staro 23.05.2022., 21:05   #42929
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ekipa imam neki cudam problem sa skoro pa novim biciklom.

Kupio sam CUBE Nature EXC 2022 model i prvom mjesecu i stigo je do mene negdje 20.01 ove godine ali zbog vremena i hladnoce nisam ga ni vozio do pocetka treceg mjeseca (stajao u suhom podrumu). I sve super bilo u pocetku, vozio ga 10-ak puta 3 i 4 mjesec ali sad pocetkom petog mejseca mi se dogadja nesto cudno da kad se naslonim na volan (jedini nacin kako ja znam vozit sa rukama na volanu i skrecem ili stisnem malo jace volan cuje se neko cudno skrgutanje-pucketanje iz volana - centralnog grebena ili kao se vec zove taj dio gdje se zateze volan (imbus kljucem).

Znaci skrguce kao da nesto puca/struze metal o metal, totlano cudan zvuk.
Ako dignem ruke sa volana i nema nikakvih pritiska onda se ne cuje, sa jednom rukom na volanu puno manje ali kad su dvije kao da se sredina "lomi" takav zvuk (na osjecaj nema nikavih problem nista se ne savija/lomi sve je cvrsto samo taj zvuk).

Odvrtao sam i zavrtao nekoliko puta dotezao taj inbus (dosta se jako mora zategnuti jer inace lako se volan okrene), cak sam danas stavio i gumicu (vidi se na videu da viri jer je siroka kao podloska) ali ni to nije pomoglo. Mislio sam da struze taj limeni pokolpac u metal (aluminij). Takav mi je zvuk bio ali ni to nije pomoglo.

Bas je cudan osjecaj kako mrdam lijevo-desno volanom i sto se jace osloni na njega to vise skrguce-pucketa (imam 85-86kg tak da nisam 200kg da bi ga to trebalo smetat )??

Sutra cu zvati u Keindl jer bike je tek 4 mjeseca star (s tim da se vozi 2-2.5 mjeseca i to par puta mjesecno, sveukupno u to vrijeme ako sam napravio 450-500 km) ali cisto mozda neko ima ideju sta bi to moglo biti ?

Evo snimio sam video (nekako drzeci mob u jednoj ruci na volanu (pocetak) jer jace se cuje kad su dvije ruke na volanu (od sredine) ).

Evo video LINK
https://www.dropbox.com/s/3crvj7eq6u...ukovi.mp4?dl=0

Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 23.05.2022. u 22:36.
Lewis je offline   Reply With Quote