View Single Post
Staro 22.05.2022., 14:07   #5386
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp
 
Neo-ST's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 7,987
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Star trek je uvik bio SF serija koja je nekad suptilno nekad direktno gurala razne poruke, od politickih korektnosti do drugih problema civilizacije.

Ovo sad, tj star trek discovery, je poruka, isključivo woke poruka, koja se odvija u sf svijetu i koja je isporučena vrlo nekreativno i isključivo direktno, u svakoj epizodi.

On the other hand na orvile nemam nikakvih zamjerki, a strange new worlds zasad okej iako se vidi vec na 3.(zaspao na pola) da je to, čini mi feministička serija koja se nalazi u star trek svemiru. Opet se gura jedna poruka na nekreativan nacin, a nije niti nesto ekstrsvagantno ko poljubac kirka i uhure da publika bude u soku, nego je bas pravo dosadno.

Star trekovi su uvijek gurali korektnost i rasnu i spolnu i orijentacijsku, i utopian society ali ovi sad kreatori pretjeruju i omašuju poantu da je to ipak sci fi serija u jezgri, a i jos star trek utopija pod njihovom kontrolom ima puno crnila, sa čime opet salju krivu poruku, odnosno ne salju poruku nade da ce se čovječanstvo ipak popraviti i evoluirati u moralno drustvo sta je primarna i glavna poruka star trekova...
To bi bilo otprilike to.
Neo-ST je offline   Reply With Quote