Citiraj:
Autor Hrconja
Koje su to tenke i di si ih nabavio? ima ih gdje za probati? Daj neki review nabaci pls 
|
To ti je
Five Ten Trailcross shuza, ja sam svoje nabavio na
Bike 24 Kod nas tesko da ces ih naci, sto se broja tice drzi se Adidasovih velicina.
Tene su nasljednica
Adidas Terrex Trail Cross SL modela, kojeg godinama raubam po brdima.
Novi model je totalno promijenjen, smjesa dzona je provjerena Stealth guma, ovaj puta su se vratili na ripne u obliku kruga (kao kod svih 5.10 tena) na Adidaskama su stavljali trokutice - koji se ipak puno brze "otkhrnu" zbog coskova, nego ti kruzici.
Znaci sve je promijenjeno, zastita za prste je veca, bocno su stavili pojacanje u obliku gumenih linija, tena je znanto olaksana, promjenjeni su komplet materijali iznutra i izvana, jezik, zniranci. Bas sve.
Materijal gornjista je izuzetno prozracan, neka gusta mrezica, djeluje robusno, koliko - vrijeme ce pokazati. Bas zbog tog materijala tene odmah propuste vodu - kap kise je odmah na carapi. I nema vise pedlanja ili hodanja kroz rosnu travu - noge su u trenu vlazne
Prednost je izuzetna prozracnosat, kao i ultra brzo cijedjenje/odvodjenje vode sto sam imao cast provjeriti na prvoj voznji kad me ploha oprala do gaca - tenisice skoro pa uopce ne upijaju vodu - upije carapa, ali tena to odvede vanka , cudo jedno.
Za zimu nisu, jednostavno previse ventiliraju i hladno je u njima - sa starim modelom nisam imao taj problem.
To je cista Hike & Bike tena koja na trzistu i nema bas alternative, tako da puno ocekujem od iste, za sada nemam primjedbi, najvise me zanima trajnost iste. Stare su se pokazale izvrsne u tom i u svakom drugom pogledu, pa bumo videli.
Grip na pedali i vecini podloga je standardno odlican (za snijeg, utabani pogotovo i led - su valjda najgore sto postoji), dzon na prstima i peti ima poprecne ripne (imale su i stare tene) sto je meni dosta bitna stvar koje konkurencija nema.
Evo jedan video u kojem covjek pise svoje dojmove nakon ozbiljnijeg raubanja pa skicni sto on kaze...
https://youtu.be/Y2Kvg7pez8g
I da, meni je novi kalup mrvicu uzi u prednjem dijelu, tako da su tene imale kracu fazu razgazivanja - ali nista strasno (ja imam poprilicno jako stopalo sa jakim ristom, pa mozda to vecina i nece primjetiti).