Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 03.05.2022., 14:13   #37256
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Miki9 Pregled postova
Općenito mi je malo shizofreno da ako si vegetarijanac, ta industrijska podvala s jedenjem nečega što imitira meso i mesne prerađevine.
Ako hoćeš jest meso ili ga jedi ili ne jedi, čemu sad to pretvaranje i glumatanje.

Potpuno si u pravu, ne samo zbog publike i vanjskog dojma izbora, vec i zbog zdravlja.

Vjerojatno ne znas, ali ni veliki broj forumasa. Kad je Dalai Lama bio u HR, mislim daje 2002 ili 03, te godine su postavljai i mandalu, pa je sve bilo u sklopu.

Uglavnom, na skupu za javnost (bio s nekoliko prijatelja) prevodioc, koji je prevodio za one koji jezik mogli pratiti, na pozornici su dolazili razni gosti. Sve do trenutka kad je najavljena zena iz ZG-a (mislim da je ZG) koja je trebala donjeti na pozornicu Lamino omiljeno jelo iz HR. Dosla je s pokrivenom posudom, kad je otvorila, prevodioc je rekao - fasirane snicle, jelo koje Dalai Lama obozava jesti!

U dvorani se vecina smrznula, noge su ime oduzele (datumski, i meni) samo su pogledi isli od jednog do drugog, u nevjerici. Kako moze netko tko ima jedno od najduzih, duhovnijih izucavanja, u kojima ne nenasilje esencija svega, jesti fasirane snicle?

Lamu je prvo zaskocila urednica Vege casopisa, te pitala, moze li to funkcionirati u okviru njegovog zvanja, a on je rekao. Draga moja, nazalost, ja ne mogu zivjeti bez mesa, probao sam ali imam tegobe. Ne znam kakva je situacija danas, ali to je autenticna crtica s pocetka 2000-tih.

Treba uzeti i njihovu lokaciju, uvjete zivota, pa elitisticki stavovi bez mesa, tesko mogu se uklopiti u realitet zivljenja. S druge strane, upravo ljudi koji stalno moraju jesti nekakve gume, potpuno umjetne koje stalno imitiraju okus mesa, jednostavno nisu sposobni za takav izbor, te se trebaju vratiti mesu.

U zadnjih, sigurno, vise od desetak godina, nikad nisam naglasio da ne jedem meso, vec bi rekao da sam jeo, ili se zahvalim na necijoj veceri, osim ako se ne poznajemo. Etiketa vege (sada je vegan in), nazalost je postala pomodarska, gotovo komparativna prednost mreznog i javnog naglasavanja svoje "superiornosti" a najcesce se radi o folirantima, koji zapravo jedu ind. derivate koje glume lazno meso i odrzavaju senzaciju okusa upravo koristenjem dodataka, koji su tri puta nezdraviji, nego da je na kraju jeo ono sto zeli imitirati.

...
Visage je offline   Reply With Quote