Tema: Firewalla
View Single Post
Staro 29.04.2022., 21:22   #7
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Da li je tko imao iskustva s ovim? https://firewalla.com/products/firew...42638547026164 Lik me uvjerava da je to top za zaštitu, da ne treba uopće AV na klijentima spojenim na njega.
Gledam listajuci informacije sa stranice. Cini se kao dosta ispoliran i s dosta opcija. Interesantno umjesto web sucelja, ide preko app-a. On doduse ima web, ali vise da komplimentira app-u, nego stvarno primarne kontrole, a i cini se da je u beti. Ha, sto reci? Moderan za ekipu iz berbe 2022.

Iz OSR-a, cini se da se vozi na Linuxu i Node.js koristi iptables, a komponente komuniciraju preko Redis pub/sub-a.

No, PfSense kojeg su ti forumasi ponudili, svakako je, za mnoge, vjerojatno najbolji izbor i nemam ista lose reci o istom. Osim, da mi je kulturni sok i da generacijski ne mogu prihvatiti (za namjenu) perverzne resurse koje trazi za masinu. Netko mladji ce reci, kakve gluposti pricam, kad se dual i quad procesori i ostatak konfiguracije slaze za sitnis. Sve stoji, ali kad meni i danas najdrazi m0n0wall ostaje standard resursa. Posebno kad se i danas na tisuce i tisuce masina sirom svijeta vrti na istom, te ga nisu nikakve rupe ili nedace zadesile. Dapace, radi bez greske.

Pa ako si znatizeljan probati FW koji se suvereno vozi i na najsporijem x86, na memoriji koju je datumski neugodno spomenuti, a citav OS ti stane na karticu manju od 64 mg, onda imas dva forka m0n0-a : SmallWall i T1n1wall.

I nek te ne strase datumi, jer tu se godine sporije pomicu.

...
Visage je offline   Reply With Quote