Citiraj:
Autor Zero Cool ZG
Naravno da sad krece natezanje sa sluzbom za korisnike gdje tvrde da na tom modemu nema bridge moda…
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
Možeš se ti natezat sa SZK ili tehničarima koliko god hoćeš kad politika firme (A1) je "Nema Bridgea".
Jedan GPON Router im stvarno nema softwareske mogućnosti za bridgeanje dok drugi ima.
Nemojmo zaboraviti da ista firma neda bridge na COAXu pa djele modificirani FritzCable 6660 koji je chipiran i nemožeš utrpat AVMov firmware.
Zato ja neću ni pod razno ni Telemach ni A1 optiku kad stignu kod mene jer previše pametuju oko jednostavnih stvari.
Za podignut Internet konekciju kod A1 i Telemacha je preko DHCPa i MAC adrese koju ti ni pod razno neće dati iako ga nije teško izvući iz njihove opreme.
Možeš jedino se pokušat igrat sa Subnetovima ali i to je upitno kako bi radilo za ono što trebi treba.
A ako baš baš hoćeš svoju GPON router opremu i želiš se igrat i nešto naučiti onda pokušaj sa GPON Fritzboxom koji je kompatibilan sa svim HR ISPovima na optici.
https://en.avm.de/products/fritzbox/...ox-5530-fiber/
Imam provjerenu informaciju da HT (TCom) već neko duže vrijeme ga testira šta je po meni veliki plus ako se bude djelio običnim korisnicima.
Problem je što ćeš se morati igrati editanja configa sa MAC adresom ,PLOAM Passwordom i Serial Numberom.
A kako ćeš doći do PLOAM Passworda i Seriala oped nebih znao jer nisam
A1 korisnik a ovi ti ga iz tehničke i SZK neće moći dati.
Dali bi se moglo izvest preko editanja configa na AVMovoj opremi je sve upitno jer ga nemam pa nemogu niti probati.
Najjednostavnija varijanta je ONT+Router ili u najgoru ruku bridge a sve ostalo je pametovanje sa ISPove strane.
Ili najjednostavnije rješenje je da prijeđeš na HT(TCom) i dobiješ ONT i fino kupiš si bilo kakvi router po želji čak netreba imati modem i naštekaš ga na ONT i podesiš ga pa miran si za vjeke vjekova AMEN.
FYI samo da se zna jer sam par puta zavirio u Huawei EchoLife GPON od A1.
U GUIu javlja da je dobivena IPV4 adresa koja nije u rangeu CGNATa ali Google konstanto bombardira sa "Robot checkovima" tako da i sam te on laže.