Citiraj:
Autor stitrek
Gaming se gleda kroz nekakvi srednje snazan hardware(i5, Ryzen 5, Rx 6700Xt, Rtx 3060 Ti), jer tu ima najvise korisnika.
Navedeni hardware je jos daleko od nativnih 4K 60fps u AAA igrama, znaci trebat ce jos jedno otprilike 5 godina da nativni gaming u toj rezoluciji bude nekakav standard.
Sto se tice developera, sa novim Unreal 5 Matrix demo su pokazali da srednji hardware itekako zaostaje, vidjet cemo kakav ce pomak biti sa Rdna 3 i Rtx 4000.
|
Nativni 4K 60fps ce gurati već RDNA3/Lovelace midrange. Kakvih 5 godina. A sto se tiče gledanja gaminga kroz srednje snažan hardver - ok, ta pozicija može stajati iz perspektive toga kamo su otišle cijene high-enda, ali ja nisam komentirao iz te perspektive. Komentirao sam tehnologiju koju imamo na raspolaganju, ne midrange. Sjećam se vremena kada si doista trebao high-end da tek koliko-toliko dobro pokrećeš nove cutting-edge igre. Recimo Oblivion i 7800GT. Cijelo to vrijeme generacije Xbox360/PS3 je bilo takvo na PCu...do dolaska 8800GT. Iako ni tada nije bilo ni blizu da bude sve skroz ugodno. ovo je nova situacija koju sada imamo....ja se ne sjećam da je ikada takva situacija bila u PC gamingu, da je hardver otišao toliko dalje u odnosu na ono što softver treba. Međutim, opet, sad kad izađe prije svega zen 4 - ono što sam napisao stoji i za totalno midrange CPUove...već i to overkill.
Unreal 5 Matrix nije igra. To ne treba zaboraviti. Tu vjerojatno nema gomile optimizacija koje bi igra tog tipa u tom engineu imala. Bez brige, midrange RDNA3/Lovelace ce to gurati bez beda.