View Single Post
Staro 11.04.2022., 08:47   #12
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Meni je Rainlendar i njegov skin pokazivao zauzeće procesora od max 4%, ali CPU je gotovo cijelo vrijeme bio na maksimalnom taktu. Kad sam ga maknuo CPU je počeo raditi na minimalnoj brzini uz osjetno nižu temperaturu.
Moram ovo svoje citirati da bih skrenuo pozornost da Task Manager daje prikaz količine procesorskog opterećenja po pojedinoj aplikaciji, ali uopće ne daje ostale prikaze, npr. prikaz učestalosti ponavljanja opterećenja po pojedinoj aplikaciji. To konkretno znači da aplikacija koja malo, ali učestalo opterećuje procesor može imati isti učinak kao i aplikacija koja jače optereti procesor, držat će procesor na višem radnom taktu jer se speedstep (ili koja god druga tehnologija kontrole brzine) neće prilagoditi kratkotrajnom i učestalom aktiviranju opterećenja procesora. Zbog toga procesor ostaje na maksimalnom taktu, rijetko padne brzina, procesor se naizgled bezrazložno grije (makar je uzrok grijanja zapravo rad na maksimalnom taktu).

Treba gasiti jednu po jednu aplikaciju u Task Manageru i vidjeti koja uzrokuje rad procesora na visokom radnom taktu.

Zadnje izmijenjeno od: Sinac. 11.04.2022. u 08:57.
Sinac je offline   Reply With Quote