Ivane ti ideš garant u survivore
Kod igranja survivora će te pucati adrenalin dok kod igranja killera dolazi do izražaja frustracije i pritisak pogotovo kad počnu generatori "iskakati". Naravno sve na jedan zabavan način.
Za survivora:
Po meni
najvažnije je da ne budeš prvi stavljen na kuku jer te u tom slučaju killer vrlo često zna tunelirati tj. samo tebe hvatati dok te ne izbaci iz meča. Neke stvari u igri napravljene su da budu toksične / provokatorske tako da svako malo očekuj neku svađu na after game chatu. Nebitno kojeg surivora na početku uzmeš, ali ga upgrejdaj bar do 15 levela tako da možeš korisititi 4 sva perka. Početak igre, te uvodne partije biti će ti najbolje jer to je vrijeme kad još otkrivaš killere i kako im kontrirati. Možda će ti biti malo i strašno ispočetka, bar je meni tako bilo jer sam ušao u igru kao da je teški horor i kretao sam se kao da igram Splinter cell.
Najteži killeri iz moje survivor perspektive, čisto informativno da znaš da počinje veliki zajeb kad ih sretneš:
1. Michael Myers - ovog su najviše prisrali. Prvi susret s njim mi je i možda najkraća partija jer nisam znao koju moć ima, mislio sam ga igra neki noob koji samo stoji i gleda. Kad ono

2. Twinsi - Jako su rijetki i izrazito opasni. Sljedeći rift/tome u igri će biti o njima te im se očekuje povećan broj. Babuskari mogu bježati, Viktoru nemam pojma kako.
3. Leatherface - najveći seratori u igri. Prije je bio popularan neki glupi meme "basement Bubba" i skoro svako tko s njim igra kampira ispod kuke pa ti se poslije ruga na chatu
4. Ghostface - najzanimljive i najbolje partije imam protiv njega
Može se tu još staviti Nurse ili Pinhead, ali im dosta varira kvaliteta igrača.
U settingsima uključi ako već nije beta wiggle, to ti daje veće šanse da se izmigoljiš.
Vidi i da li ti vrijede još ovi prije kodovi (u igri - Store - Reedem code).
Slušalice obavezne.
Za killere neka ti ostali daju savjete, oni imaju tu više staža.