View Single Post
Staro 28.03.2022., 19:06   #27
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Alien_200581 Pregled postova
Meni ovo izgleda kao testne/candidate verzije OS-ova koje su se slale velikim firmama u IT za potrebe testiranja tako da se moze iztestirati unaprijed kako bi novi OS "legao" u postojeci sustav ako bi se odlucili na upgrade.

Ja sam imao slicne "edukativne" verzije Win2000 Pro/Server koje sam dobio kada sam hodocastio po MS tecajevima za iste prije 100 godina. Diskovi su bili u ovom stilu i dolazili su u kompletu sa par kila popratne dokumentacije i key-evima koji su imali neki expiration date tipa 90 dana od instalacije (to nam je rekao instruktor, nije nigdje koliko se sjecam pisalo na diskovima), baš u svrhu toga da si dignes full unlocked OS i prckas po njemu i testiras ga bez kupnje. Npr. za Server verziju OS-a koji nit je jeftin niti ga ima smisla imati doma privatno ali na poslu je nesto s cim u velikim sustavima radis na dnevnoj bazi. Trebalo bi vidjeti za ove tvoje key-eve da li imaju neki time limit (vjerovatno imaju), ovi moji za Win2K bi se navodno zalokali nakon 90 dana i mogao si sve wajpati i slagati od nule ili ubaciti kupljenu licencu. Velim navodno jer nikad nisam probao osobno izgurati taj deadline, 2K mi nije bio napet kao OS za gejmanje i mjuzu tako da sam se unutar tjedan-dva testiranja vratio na XP koji je onda žario i palio kao friški sexy OS i cudo neviđeno
E, ovo već ima smisla... Zanimljivo, hvala na informaciji.

Inače, vezano uz CD key... Prije puuuno godina, davne 2000. kupili smo od lokalnog "distributera" Office 2000. Došao je sa ISTIM ključem koji piše na ovom Office 2000 CDu (sam disk nije na fotki, iz očitih razloga) i koristio sam ga od onda do dan-danas ... u stvari znam ga na pamet! Budem samo rekao da počinje sa DT3FT... pa ako netko baš želi guglati bude našao o čemu je riječ

Dakle, nema tu nikakvog expiration datea, očito da je riječ o ključu koji radi i na full, retail izdanju Office 2000 i nije po ničemu limitiran

A vezano uz expiration date koji piše na Millennium CDu, uvijek možeš namjestiti BIOS na datum iz 1999. godine ... i problem riješen. Kako jedan Pentium II ili III bude znao koja je godina, tim više što nije spojen na internet?!
  Reply With Quote