Citiraj:
Autor Trekkie4
Može li mi netko objasniti o čemu je ovdje riječ?
|
Meni ovo izgleda kao testne/candidate verzije OS-ova koje su se slale velikim firmama u IT za potrebe testiranja tako da se moze iztestirati unaprijed kako bi novi OS "legao" u postojeci sustav ako bi se odlucili na upgrade.
Ja sam imao slicne "edukativne" verzije Win2000 Pro/Server koje sam dobio kada sam hodocastio po MS tecajevima za iste prije 100 godina. Diskovi su bili u ovom stilu i dolazili su u kompletu sa par kila popratne dokumentacije i key-evima koji su imali neki expiration date tipa 90 dana od instalacije (to nam je rekao instruktor, nije nigdje koliko se sjecam pisalo na diskovima), baš u svrhu toga da si dignes full unlocked OS i prckas po njemu i testiras ga bez kupnje. Npr. za Server verziju OS-a koji nit je jeftin niti ga ima smisla imati doma privatno ali na poslu je nesto s cim u velikim sustavima radis na dnevnoj bazi. Trebalo bi vidjeti za ove tvoje key-eve da li imaju neki time limit (vjerovatno imaju), ovi moji za Win2K bi se navodno zalokali nakon 90 dana i mogao si sve wajpati i slagati od nule ili ubaciti kupljenu licencu. Velim navodno jer nikad nisam probao osobno izgurati taj deadline, 2K mi nije bio napet kao OS za gejmanje i mjuzu tako da sam se unutar tjedan-dva testiranja vratio na XP koji je onda žario i palio kao friški sexy OS i cudo neviđeno