View Single Post
Staro 25.03.2022., 23:23   #6989
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Virtual Turntables (današnji OST turntables) je software zbog kojeg sam išao kupiti još jednu zvučnu karticu da bi imao dvije u istom kompu
Hehe, da samo znaš koliko sam zabave imao sa OTS Audio turntables... Satima - danima čak! Zato sam ga i stavio na DriverCD/DVD, jer kad zamislim rane 2000-te, ne mogu zamisliti Pentium 4 bez Windowsa Millennium i OTS gramofona

By the way, čak i onda, početkom 2000-ih zvao se "OTS Audio", sjećam se da se uvijek predstavio kod podizanja programa

Citiraj:
WinAMP je imao MP3 dekoder (in_mp3.dll) kojeg su zvali Nitrane i koji je loše dekodirao MP3. Zvučalo je loše. To je nasljeđe od AMP softwarea. Kad je Uzelac tužio Nullsoft, WinAMP je morao izbaciti famozni Nitrane i u verzije 2.20-2.22 su stavili Fraunhoferov dekoder koji je dekodirao kako treba i zvučao kako treba. Taj dekoder je tada bio referenca budući da je Fraunhofer institut autor MP3 codeca.

Kasnije su izbacili Fraunhofer i stavili neki treći dekoder, ali in_mp3.dll od Fraunhofera je radio u novim verzijama WinAMPa. Samo ga je trebalo iskopirati u folder s pluginovima odnosno s njim pregaziti postojeći in_mp3.dll
WinAMP je u ono vrijeme bio glavni (i jedini pošteni?) program za slušanje mp3 i audio CDova, nije bilo BUG, Hacker i/ili VIDI CDa koji ga nije imao. Uostalom, "it really whips the llama's ass!" Stoga, baš kao i u slučaju OTS gramofona - morao sam ga staviti na CD i redovito ga instaliram na SVE retro mašine

Citiraj:
EDIT: postam VIA drivere iz mojeg borbenog kompleta s početka milenija: https://ufile.io/6bd4h2x6

VIA driveri su tada bili vrlo problematični pogotovo Bus Master driveri bez kojih je život bio težak. Ovo su verzije koje su meni tada provjereno radile na EPoX pločama.
VIA Drivere sam već stavio, ali generički, 4-in-1 komplet kojeg sam koristio na više VIA matičnih. U svakom slučaju hvala na trudu kolega, kao i adminu Bubba iz posta prije tebe
  Reply With Quote