Tema: Koji UPS
View Single Post
Staro 24.03.2022., 14:24   #388
0v3rl0rd
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2012
Da, probao sam sve USB utore, i sa svima je problem - znači da nije problem u hardware-u USB priključaka.
Ostaje krivac:

1. USB kabel - sumnjam, jer kabel uštekam, zatvorim vrata kabineta i ništa ne diram. Kada ga spojim, radi, i onda random izbaci. Da je do kabela, to bi se puno češće dešavalo, ili ne bi uopće imao kontakt, a ne nakon par sati da jednostavno izbaci.
2. Software - isto sumnjam, jer je isti problem na starom QTS (v4) i na novom (v5).
3. UPS - postavio sam pitanje i OVDJE, i tu mi je jedan korisnik rekao da su ga (nakon zamjene NAS-a) kontaktirao tehničar koji mu je rekao da UPS šalje neki puls niske voltaže preko USB kabla, i da to uzrokuje odspajanje.

Međutim, opet, kontaktirao sam QNAP, i odgovorili su mi samo: ""APC BX950MI-GR is not on the compatibility list of TS-453D. When an UPS is not compatible, we cannot predict the behavior and it may not be working well."
Nema šta, ubili se od pomoći. Svjestan sam i sâm da nije na popisu, mada ga NAS uredno prepoznaje, pokaže točan model i serijski broj, ali ajde.

Tako da, neka bude "po ps-u", trenutno sam u pregovorima sa Protisom da mi zamjene APC za jedan od prije navedenih CyberPower-a koji JESU na listi kompatibilnosti.
Pa ajde, bumo vidli
0v3rl0rd je offline   Reply With Quote