Citiraj:
Originally posted by sick_boy
Razmisli malo kad je desetka izašla, odnosno kad je Sun uopće počeo raditi pravu podršku za PC hardware. A onda razmisli kako je to izgledalo u začecima Linux-a.
|
Koliko sam ja pratio x86 Solaris, tu je jos od sedmice, odnosno '98./'99. godine. I jos uvijek ima podrsku za cijeli jedan WiFi adapter...
Citiraj:
Ma šta u začecima - Linux dan-danas nakon poprilično dugog postojanja i guranja na desktop ima poprilično slabu podršku za hardware.
|
...sto me veze uz predhodni quote, a to je, jesi li ti, pobogu, instalirao iti jednu desktop distribuciju Linuxa u zadnjih godinu dana? Linux sada ima podrsku za svu silu USB i FW uredjaja, TV Tunera, WiFi kartica i svega sto zivot jednog PC-jasa cini ljepsime. Solaris se ne moze pohvaltit time.
Citiraj:
Solaris podrška možda za sada nije bolja, ali napreduje velikom brzinom i u svakom slučaju je organiziranija, hardrware je lakše konfigurirati, driver-e lakše instalirati itd.
|
I opet se vracamo na isto, te sada odgovorno tvrdim: "Nisi vidio/instalirao/administrirao (kako hoces) Linux distribuciju vec godinama".
Citiraj:
BTW, pogonio sam Solaris na malom brdu vanilla PC kanti i uvijek sam uspio iskonfigurirati, te pokrenuti sav hardware - većinu s lakoćom, jedan dio sa manje ili više petljanja.
|
E, vidis, ja nisam bio te sretje, a hardver je bio i vise nego renomiran, poznat i priznat. I radio je na Linuxu bez problema, recimo.
Citiraj:
Pa, dokazi su strojevi koje sam instalirao. Jeb.ga, dođi u Os, pa ću ti ih pokazati (trenutno možeš doći i u Berlin, jer sam tu na jednom projektu do proljeća, a i ovdje bih ti imao što pokazati).
|
Nema razloga da ti strojevi mozda i ne rade dobro. No ja te pitam sto je tako specificno u njima da je Solaris apsolutno potreban; s time da su ti se, eto, poklopile karte i mogao si sve instalirati, u tom ti slucaju vjerujem da je bio cisti vanlia PC...
Nije mi jasno zasto mi to dajes buduci da sam poprilicno upoznat kako stvari s OS/2 stoje. Uz to, ocito nisi ni procitao sto pise tamo, pa procitaj "Existing OS/2 customers" koji jako lijepo funkcionira u praksi...
Uostalom, ako si ovo dao kao argument da je OS/2 propao zato sto je los... Well, ne znam sto bih ti rekao, no u svakom slucaju, samo cu ti dati kljucne rijeci bez nuznog redosljeda: Alpha/OpenVMS, MCA, PS/2 i slicno...