View Single Post
Staro 17.03.2022., 23:04   #17395
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Ali unatoc losijem procesoru slike B1 ima visu ocjenu za "Movies" i "HDR Movies" od C1, dakle "bolju" sliku
rtings ne ocjenjuje procesor slike ali su svejedno za 2022 preporucili C1 a ne B1
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Cjepidlačite oko sitnica. Nahajpali ste me toliko na C1 i da nisam otišao vidjeti sva tri uživo, mislio bih da je C1 klasu iznad. Jedinu razliku koju sam vidio je u stalku i to samo jer je bio na stalku, a ne na zidu.

Sva tri su vrhunski OLED TV-i i ne može fulati koji god da uzme. Razliku od 2000 kn u cijeni neće vidjeti, to garantiram, pogotovo jer ga gaming ne zanima.

Netko tko ima PS5 ili Xbox Series X možda može profitirati od C1, ostalo su nijanse, ako ih ima.

Razlika između LCD i OLED je tolika, da će te to oduševljenje držati duže nego misao jesi li mogao dobiti nešto bolje s C1 u usporedbi s A1 ili B1.

Uzeo sam CX i svakome tko gleda OLED bih savjetovao isto, jer se praktički identičan TV kao C1 može dobiti po cijeni A1, pa i niže...samo se zalihe brzo tope, ako ih negdje još i ima.

Nemojte mi samo sport spominjati, jer onda očekujem linkove na 4k izvor za live sport
(90 minuta nogometa par puta godišnje se može preživjeti na 50/60Hz, tako da odustanite u startu od "100Hz MORAŠ IMATI ZA NOGOMET (i bacanje kladiva)"
Čekam vikend da vidim kako F1 izgleda na 100Hz.

PS - tkogod da kupuje OLED, ono što vidite u ful rasvjetljenoj trgovini je doma još najmanje 50% bolje u uvjetima u kojima se TV gleda, pa i to uzmite u obzir. Uvjeti u trgovini idu više na ruku LCD-ima nego OLED-ima, doma je obratno.
Apsolutno istina, alinoeot kad sam. ja uzimao C9 je bio 9500 B9 9300, apsolutno glupo bi bilo uzet B9, CX bi jednako preporučio ko C1

Citiraj:
Autor tomo19 Pregled postova
Ne vidim baš kod nas CX na nabava.hr, a i dok ih je bilo bili su skuplji od C1, šta znaju naši trgovci šta je CX a šta C1 , a ima dosta i takvih kupaca.
Šalim se, ali ima tu i malo istine, dok smo gledali LG 55OLEDA1, kad je brat kupovao, pitao sam djelatnika jel imaju LG B1, on je rekao da nemaju i da je to stariji model i da rađe uzmemo A1, koji je noviji I mi kupili noviji

Naravno da nađem CX po cijeni A1 da bih ga preporučio, ali isto tako se slažem da su i A1 i B1 super tv-i.
Ipak te malo preveslao prodavac ja bi reka, B1 je dosta bolji model:120hz, veci brightness, hdmi 2.1, nek se nadje, uniformiraniji ekran, bolji antirefleksivni finish i ima black frame insertion, koji smanjuje motion blur, meni je npr to bitno, nekome nije kao i ostatak navedenih stvari.

Moja procjena B1 je 95% C1 a A1 je 90% B1. Sve u svemu da ima A1 42 incha po pristupačnoj cijeni istu sekundu bi zavrsio u sobi. Bolji je od skoro svakog LCDa sigurno. Ali opet kad kupujem tv za 10000 kn, dat cu jos 1000 za C1 umisto B1, 2000 isto tako za A1<>B1

To je ko kad uzimas auto, pa oces li uzet sa osnovnom opremom, sluzit ce naravno, a opet je lipo imat feature koje mozda nikad nećeš koristit(tempomat kojeg uključim nekad samo zato jer ga imam pa ne znam di ću sa nogom) ali eto nek se nadju
OuttaControl je offline   Reply With Quote