Citiraj:
Autor kc_
U tom slučaju bi uzeo neki ethernet router (bez wi-fi ja) jer ionako imam spojen access point na non managable switchu u mreži.
Sigurno postoji netko ko je to probao na Iskonovom Innbox routeru... 
|
poslušaj narod i kupi si ILI mikrotik ILI neki tplink koji može vrtiti openwrt.
na tvorničkim firmware-ima vlan funkcionalnosti u pravilu nema.
inače ovo niže šta tražiš imam složeno kod sebe, i radi bez beda na openwrt tplinku, jedino ti treba neki malo jači model da nije zadnje smeće od 100kn i da ne upadneš u limit od 4/32MB jer to više ne vrti ni samo sebe.
Citiraj:
Htio bi doma napraviti odvojenu mrežu (subnet) koja neće biti vidljiva iz sadašnje mreže (192.168.5.X), a da isto ima pristup internetu. Kako spomenuti modem ima 4 LAN priključka da li je moguće npr. jedan od tih "podesiti" da preko njega ide drugi subnet (npr. 192.168.55.X).
|
best buy dugoročno ti je mikrotik hex, jer na njemu možeš vrtiti i routerOS, i openwrt, a vjerojatno će duže vrijeme biti podržan i od jednih i od drugih.
i ovo šta pitaš na tim uređajima možeš složit i fizičkim odvajanjem portova i vlan tagiranjem , kako god želiš.
na iskratelu to teoretski možeš složiti (2 dhcp servera svaki za svoj bridge a u bridge dodaš šta hoćeš) ali ne možeš mu definirati da na istom interfejsu ima 2 ip adrese i radi dupli routing preko istog izlaznog interfejsa. obzirom da jadan ionako jedva sebe drži, okani se toga i kupi si pošten router.