View Single Post
Staro 16.03.2022., 18:53   #6
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor kc_ Pregled postova
U tom slučaju bi uzeo neki ethernet router (bez wi-fi ja) jer ionako imam spojen access point na non managable switchu u mreži.

Sigurno postoji netko ko je to probao na Iskonovom Innbox routeru...

poslušaj narod i kupi si ILI mikrotik ILI neki tplink koji može vrtiti openwrt.

na tvorničkim firmware-ima vlan funkcionalnosti u pravilu nema.

inače ovo niže šta tražiš imam složeno kod sebe, i radi bez beda na openwrt tplinku, jedino ti treba neki malo jači model da nije zadnje smeće od 100kn i da ne upadneš u limit od 4/32MB jer to više ne vrti ni samo sebe.

Citiraj:
Htio bi doma napraviti odvojenu mrežu (subnet) koja neće biti vidljiva iz sadašnje mreže (192.168.5.X), a da isto ima pristup internetu. Kako spomenuti modem ima 4 LAN priključka da li je moguće npr. jedan od tih "podesiti" da preko njega ide drugi subnet (npr. 192.168.55.X).

best buy dugoročno ti je mikrotik hex, jer na njemu možeš vrtiti i routerOS, i openwrt, a vjerojatno će duže vrijeme biti podržan i od jednih i od drugih.

i ovo šta pitaš na tim uređajima možeš složit i fizičkim odvajanjem portova i vlan tagiranjem , kako god želiš.

na iskratelu to teoretski možeš složiti (2 dhcp servera svaki za svoj bridge a u bridge dodaš šta hoćeš) ali ne možeš mu definirati da na istom interfejsu ima 2 ip adrese i radi dupli routing preko istog izlaznog interfejsa. obzirom da jadan ionako jedva sebe drži, okani se toga i kupi si pošten router.
jp_rv je offline   Reply With Quote