View Single Post
Staro 16.03.2022., 09:21   #2
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor kc_ Pregled postova
Pozdrav,

da li netko ima volje objasniti mi step-by-step kako na Iskonovom (Iskratel) ruteru Innbox V80 setirati VLAN? Inače znanje o mrežama mi je jako jako slabo i kužim samo osnovne pojmove.

Htio bi doma napraviti odvojenu mrežu (subnet) koja neće biti vidljiva iz sadašnje mreže (192.168.5.X), a da isto ima pristup internetu. Kako spomenuti modem ima 4 LAN priključka da li je moguće npr. jedan od tih "podesiti" da preko njega ide drugi subnet (npr. 192.168.55.X).

Probavao sam svašta (novi bridge interface, novi LAN, setiranje vlan ID-a, setiranje DHCP servera na novom LAN-u), ali uvijek završim na vraćanju modema na spremljene postavke..

Hvala unaprijed!
Za to će ti trebat malo pametnija oprema od tog Iskratela.
Možda netko ima više iskustva, pa me ispravi i može se to napraviti, ali radi ovakvih stvari se obično ISP oprema prebacuje u bridge mode i kupuje svoj router.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote