Citiraj:
Autor Bubba
Kojeg konteksta? 1.4GHz nije najsporiji P4 (zapravo je 1.2GHz mobilni Northwood najsporiji), niti je 2.6GHz najbrzi (u bilo kojoj kombinaciji socketa, jezgre, pa cak i FSB-a ako te bas veseli). Tako da je jedini kontekst taj da si u krivu - nista strasno, samo ispravljamo cinjenicno stanje.
|
Iz konteksta o P4B ... jer ako pričam o Asus P4B matičnoj, onda ne pričam o Prescott procesorima, i/ili novijim čipsetima. Kao što sam rekao onda, i kao što sam napisao u prijašnjem postu, P4B je kompatibilna isključivo sa Willamette & Northwood procesorima od 400MHz FSB. Dakle, ne govorim o HT seriji, Socketu 775 ili Dual Core P4 jer niti jedan od njih ne bi radio na takvoj matičnoj.
Isto tako, 1.4 /je/ najsporiji P4, ali opet ponavljam - govorim isključivo o kompatibilnim procesorima sa P4B ... mobilni procesor (ili S423, koji je imao 1.3 izvedbu) to nije! S druge strane, priznajem da 2.8 nije najbrži, uostalom to sam i napisao u prethodnom postu, pa čemu ponavljati? Ali je
gotovo pa najbrži kojeg ploča podržava, pa je close enough.
Iskustvo sa dvije P4B je kao nebo i zemlja ... da nisam slagao mašine osobno i da neznam o kojim je pločama riječ, rekao bih da je riječ o dvije potpuno drugačije platforme i da je kronološka razlika između jednog i drugog nekoliko godina. Ali to samo pokazuje koliko su CPU & GPU bitni, bez obzira na izbor matične ili čak memorije. Matrox G450 DH nije nikad bila gamerska kartica (iako, to nisam onda znao 2001. godine) kao i što P4 od 1.4GHz nije nešto za diviti se. Ali ponavljam, slagao sam ga po onome što sam imao 2001, 2002. godine i želio sam da izgleda što originalnije.
Citiraj:
Autor Bubba
Sto jos uvijek nije (formalno) najbrzi stock P4 - Irwindale, Prescott 2M i Prescott su mjerili 3.8GHz u to vrijeme godista.
Moram priznati da mi je najljepse cudo toga doba svakako bio 3.33GHz Potomac s 8MB L3 cachea.
|
... i opet ti o Prescott-u. Znaš, imao sam S775 Prescott na LGA 775 platformi između 2007 i 2017, nije bila neka mašina za gaming ali je poslužila i radila. Na kraju sam ga najprije zamijenio za Pentium Dual-Core da bih ga cca godinu dana kasnije promijenio za Q6600 što u istom toweru imam i dan-danas.
Ali sad kad sam to rekao, ništa od navedenog nema veze sa retro gamingom i/ili P4B. LGA 775 je relativno moderna platforma i bude trebalo još najmanje 10-ak godina prije nego što postane neka retro/kolekcionarska komponenta poput S478 ili starijih platformi.
(...)
Nego, kad smo već kod AT mašina, baš sam jučer sastavio brzinski test rig i testirao Asus V7700 grafičku nakon rastavljanja i čišćenja ventilatora

Riječ je o AT matičnoj sa Slot 1 Celeronom 333 i AGP slotom što je pomalo neobično za ovaj form faktor. Ako nekoga zanima, može i ona u zamjenu za Asus P2B, ne mora nužno biti Soyo od neki dan!
Nažalost nije puno tiši pa i dalje razmišljam o tome da ga skinem i potpuno zamijenim. Nije problem zalemiti novi na žicu starog, ali bih preferirao originalno izdanje jer urednije izgleda. Uostalom, već imam V3800 TNT2 sa aftermarket hlađenjem, i moram priznati da spoj sa termo bužirom malo bude u oči...
Uostalom, V7700 ima detekciju brzine, što većina Kineskih coolera nema pa bi izgubio senzor na ventilatoru i eventualno imao problema sa programima tipa Asus Smart Doctor.